Díszkarddal bántalmazta élettársát a féltékeny férfi Kiskunfélegyházán

Forrás: Shutterstock/ Africa Studio -
díszkard vádemelés Kiskunfélegyháza bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése és könnyű testi sértés miatt vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki a vád szerint féltékenységből ütlegelte, hajánál fogva az udvarra rángatta, majd egy díszkarddal többször fejbe vágta élettársát.

A vádirat szerint a kiskunfélegyházi férfi 4 nappal azelőtt, hogy egy korábbi ügyében kiszabott büntetésének letöltése érdekében börtönbe vonult volna, 2022. március 24-én reggel lakásukban féltékenységből rátámadt az élettársára, akit előbb tenyérrel arcon, majd ököllel fejen ütött. Ezután magához vett egy 36 cm pengehosszúságú, mindkét élén tompa, lekerekített végű díszkardot és azzal a nő fejére sújtott. A férfi ezután a hajánál fogva kirángatta a sértettet az udvarra, közben többször megrúgta. Amikor a nőnek sikerült az utcára menekülnie, a férfi utolérte, és a haját megragadva próbálta megakadályozni, hogy a szomszédoktól segítséget kérjen. A vádlott szorításából kiszabadulva a nő a ház falának esett, ám a férfi ekkor ismét elkapta a haját és a kard lapjával fejbe vágta. A sértett a további bántalmazástól csak a szomszédok közbelépésének köszönhetően menekült meg.

Az élettárs a bántalmazás következtében testszerte 8 napon belül gyógyuló repesztett, horzsolásos és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfit személyi szabadság megsértésének bűntettével, továbbá könnyű testi sértés vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő férfi ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság hoz döntést - írja az Ügyészség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.