Váratlanul, az alaptáborban hunyt el egy hegymászó az Everesten

Forrás: AFP/Lakpa Sherpa -
halál hegymászó Mount Everest
Meghalt egy amerikai hegymászó a világ legmagasabb hegycsúcsának számító Everesten. A 69 éves alpinista halálát az expedícióját szervező cég jelentette be kedden.

A férfi - aki az idei hegymászószezon első halottja - hétfőn, váratlanul halt meg a mintegy 6400 méterrel a tengerszint felett található alaptáborban: a holttestét egyelőre még nem vitték le - tájékoztatott a Beyul Adventure cég részéről Paszang Csering Serpa.

Meghalt egy amerikai hegymászó az Everesten - Képünk illusztráció Forrás: AFP/Lakpa Sherpa

Az április közepétől május végéig tartó tavaszi idény kezdetén már három serpa eltűnését is jelentették helyi hatóságok; a hegyivezetőknek, akik a hegymászók felszerelésével keltek útra, az alaptábor és az első magaslati tábor között veszett nyoma.

A mostani hegymászószezonra április közepéig 197-en váltottak ki engedélyt a nepáli turisztikai minisztériumtól fejenként 11 ezer dollárért (3,8 millió forint). A Kathmandu Post helyi lap szerint ez a szám még jóval magasabb is lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.