Nagy múltú újságosbódét vásárolt szülővárosában a Prada divatház vezetője

Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev -
Patrizio Bertelli Prada
Nagy múltú újságosbódét vásárolt szülővárosában, a toszkánai Arezzóban a milánói Prada divatház vezetője, Patrizio Bertelli, megmentve azt a közelgő bezárástól - számolt be a Corriere della Sera című olasz napilap szerdán.

Médiaértesülések szerint Bertelli százezer eurót (37 millió forint) fizetett a belvárosi Piazza San Jacopón található kioszkért, amely 1947-ben nyílt meg, és a város egyik nevezetességévé vált.
Az újságosbódét a helyi polgárok találkozóhelyének tekintik. A kioszkot eddigi tulajdonosa, a kilencvenéves Piero Scartoni és lánya működtette. Scartoni most már nyugdíjba vonulna, de közben szerette volna, ha a napilapok iránti kereslet megcsappanása ellenére az új tulajdonos nem zárná be a standot. Ezt Bertelli meg is ígérte.

A kioszk szeptembertől fiatalabb üzemeltetővel fog működni.
Bertelli, aki a Forbes szerint Olaszország tíz leggazdagabb vállalkozója közé tartozik, 1946-ban született Arezzóban, és később Miuccia Prada divattervezőt vette feleségül. Az üzletember saját bevallása szerint fiatalon a kioszk törzsvásárolója volt, és minden reggel újságokat, valamint vitorlás-, építészeti és dizájnmagazinokat vett.

Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev


Bertelli nemrégiben vásárolta meg Arezzóban az 1920-as években alapított La buca di San Francesco éttermet és a 19. századi Caffe dei Costanti kávéházat. Mindkét létesítményt a bezárás fenyegette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.