Egyszerű közúti ellenőrzésnek indult, végül 10 milliós lopásra derült fény Újszászon

Forrás: Police.hu -
rendőrség e-bike csomagtartó lopás közúti ellenőrzés Újszász Szolnok
Nem hitték volna a szolnoki rendőrök, hogy kötelező tartozékokon ívül bármi mást is találnak majd a megállított kocsi csomagterében, de tévedtek: a csomagtartóban több lopott e-rollerre leltek a  hétköznapi közúti ellenőrzésnek indult igazoltatáskor. 

A szolnoki rendőrkapitányság munkatársai 2023. május 14-én hajnali 3 órakor Újszász belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit, és annak szolnoki sofőrjét, valamint újszászi utasát. A jármű csomagterének átvizsgálása során a rendőrök 6 darab, szétszerelt LIME e-rollert találtak.

10 millió forint értékben loptak e-rollereket a tolvajok Forrás: Police.hu

A két férfi már a helyszínen elmondta a rendőröknek, hogy a rollerokat Szolnokon lopták, ezért őket előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol kiderült, hogy a két gyanúsítottnak további három társa is volt, akiket szintén előállítottak.

Az eddigi adatok alapján megállapították, hogy a két 19, 20, 21 és 23 éves terheltek az elmúlt egy év során legalább 56 darab LIME e-rollert loptak el Szolnok különböző helyeiről, ezzel közel 10 millió forintos kárt okozva a tulajdonos cégnek. A gyanúsítottak lakcímén kutatást tartottak a rendőrök, melynek során több tucat rollert és azokhoz tartozó alkatrészeket foglaltak le.

A lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott férfiak közül hármat őrizetbe vettek a rendőrök - írja a police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.