Légpuskával tarkón lőtte szomszédját egy férfi: zavarta a permetezés

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
szomszéd Pécs légpuska büntetés
Súlyos testi sértés miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek Pécsen egy férfit, aki kétszer is tarkón lőtte légpuskájával a szomszédját tavaly májusban, mert zavarta a permetezés - közölte a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A Pécsi Járásbíróság egy nappal korábban meghozott ítéletéről azt írták: a vádlott 2022. május 14-én délután a vármegyeszékhely közelében található zártkerti ingatlanjában volt, amikor szomszédja a saját kertjében motoros gépével permetezni kezdte szőlőjét.

A vádlott erre a házából előhozta légpuskáját, azt egy 4,5 milliméter kaliberjelű lőszerrel megtöltötte, majd a teraszáról célzott lövést adott le a szomszédja tarkójára.

Bár a munkát végző férfi észlelte, hogy megsérült a tarkóján, folytatta a permetezést, mert azt gondolta, a sérülést egy felpattanó kavics okozta. Amikor azonban ismét háttal állt, a vádlott a légfegyverrel újra tarkón lőtte.

Légpuskával tarkón lőtte szomszédját egy férfi: zavarta a permetezés Forrás: MTI/Kovács Tamás

Miután a második seb jobban vérzett az elsőnél, a férfi abbahagyta a permetezést és Pécsre autózott sürgősségi ellátásért.

A férfin sürgős műtétet végeztek, amelynek során a - koponyacsontjának külső lemezét áttörő és a csontba hatolt - lövedékeket az azokat körülvevő lágyrészek kimetszésével eltávolították az orvosok.

A járásbíróság a vádlottat súlyos testi sértés miatt egy év - három évre felfüggesztett - börtönre és 150 ezer forint pénzbírságra ítélte, továbbá az eljárás során lefoglalt puskájának elkobzását rendelte el.
A bíróság közleményében kitértek arra, hogy a vádlott által használt légfegyver nem minősül lőfegyvernek, mivel csőtorkolati energiája 7,5 Joule-nál kisebb. Az ítélet jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.