Meglepő döntést hozott a Twitter: ezt lépték meg

Forrás: AFP/Brendan Smialowski -
Twitter félretájékoztatás kilépés
A Twitter kilépett az Európai Bizottság által létrehozott félretájékoztatás elleni gyakorlati kódexből - közölte Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős tagja Twitter-oldalán.

A Twitter aláírta az önkéntes együttműködésről szóló kódexet, mely szerint a további 33 aláíró online platformmal - Google, Tiktok, Microsoft, Meta - egyetemben eldöntheti, milyen kötelezettségeket vállal az online dezinformáció elleni küzdelemben.

Breton tweetjében kiemelte ugyanakkor, hogy "a kötelezettségek ettől még megmaradnak", utalva a digitális szolgáltatásokról szóló, augusztus végén hatályba lépő uniós jogszabálycsomagra.
A jogszabály értelmében az önként vállalt kötelességek mellett "törvényi kötelezettség lesz a félretájékoztatás elleni küzdelem" - írta.

Elon Musk Forrás: AFP/Brendan Smialowski

"Elfuthatsz, de elrejtőzni nem tudsz" - tette hozzá. Az Európai Bizottság már februárban közölte, hogy a Twitter nem adott le teljes jelentést az online félretájékoztatás elleni múlt évi tevékenységéről, ezzel nem felelt meg a gyakorlati kódexben előírt kötelezettségének. Az Elon Musk tulajdonában lévő cég november végén visszavonta a koronavírussal kapcsolatos félretájékoztatás elleni előírásait, ennek értelmében az oldalról többé nem szűrik ki a járvánnyal kapcsolatos hamis állításokat és szándékosan félrevezető tartalmakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.