Felborult egy turistahajó Olaszország északi részén: többen meghaltak

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt -
Olaszország turistahajó halottak hajóbaleset
Felborult egy turistahajó az Olaszország északi részén lévő Maggiore-tavon, a hatóságok hétfői közlése szerint négyen meghaltak.

A tájékoztatás szerint a 16 méteres hajón vasárnap este születésnapi ünnepséget tartottak, amikor egy hirtelen támadt forgószél felborította a vízi járművet, amely elsüllyedt.

Két férfi és két nő vesztette életét.

Felborult egy turistahajó Olaszország északi részén: többen meghaltak Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt

Tizenkilenc embernek sikerült a partra úsznia, ők nem szenvedtek súlyos sérüléseket; a hajót 16 méter mélyen találták meg a búvárok, közölte a tűzoltóság a Twitteren, hozzátéve, hogy a keresést egy helikopter is segítette.:A kapitány felelősségének megállapítására vizsgálat indult, a tó északi partján fekvő Varese város polgármestere, Giovanni Buzzi azt mondta, az előrejelzések nem említettek aznapra vihart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.