Húsevő baktérium támadott meg egy fiatal kismamát - az anya kis híján belehalt a fertőzésbe

Forrás: Thinkstock -
húsevő baktérium életveszély szülés fertőzés kismama
Charleigh Chatterton április 22-én komplikációmentes szüléssel hozta világra kislányát, Alessiát. Hat nappal később azonban visszavitték a kórházba, ugyanis kiütések jelentkeztek a hasán.

Az orvosok nekrotizáló fasciitist diagnosztizáltak a fiatal nőnél, és figyelmeztették a családját, hogy nem fogja túlélni a fertőzést.

"Az orvosok azt mondták, kicsi az esélyem a túlélésre. Azt hiszem, még időben diagnosztizáltak" - mondta el a nő.

Az orvosok több vizsgálatot is elvégeztek az anyán, amelyek egyértelműnek bizonyították a fertőzés jelenlétét, ám a kismama állapota gyorsan romlott, az eszméletvesztés szélén volt, amikor adoktorok úgy döntöttek, megműtik. Nagy mennyiségű elhalt szövetet távolítottak el sebeiből, hogy megakadályozzák a húsevő baktériumok terjedését.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A nőt három napig altatásban tartották, két hét után hagyhatta el a kórházat, és térhetett haza újszülött gyermekéhez, Alessiához.

Mi az a nekrotizáló fasciitis?

A nekrotizáló fasciitis egy húsevő baktérium, mely fertőzést okoz. A fertőzés a bőr alatti szövetet érinti, és ha nem kezelik gyorsan, egy kisebb sebhez vezethet, amely életveszélyessé válik.

A korai influenzaszerű tünetek gyorsan kiütésekké, hányássá és az érintett területek duzzadttá válhatnak, mielőtt átterjednek a testre, szédülést és zavartságot okozva.

Nagyon gyorsan terjed és súlyos problémákhoz vezethet, mint például a vérmérgezés (szepszis) vagy a szervi elégtelenség - írja a BBC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.