Kiderült, mi okozta a Ferihegyen elhunyt 11 éves kislány halálát

halál repülőgép gyermek grúz kislány Turkish Airlines
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, kényszerleszállást hajtott végre a Turkish Airlines egyik járata Ferihegyen, miután rosszul lett egy 11 éves kislány, akinek az életét végül már nem tudták megmenteni. Információk szerint a grúz kislány már születése óta beteg, mozgásképtelen volt.

A tájékoztatás szerint a TK003 járaton utazó gyermek újraélesztését már a gépen megkezdték, amit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő egészségügyi szolgálat, az Airport Medical Service (AMS) munkatársai folytattak, de végül nem tudták megmenteni a gyermeket.

A kislány a szüleivel együtt utazott New Yorkba, ott élő családjukhoz. Úgy tudni, hogy a grúz kislány már születése óta beteg, mozgásképtelen. Amikor felszálltak a repülőre, még semmi baja nem volt, azonban ahogy megkezdődött a felszállás, a kislány folyamatosan oxigénhiánnyal küzdött, majd elájult.

Kiderült, mi okozta a Ferihegyen elhunyt 11 éves kislány halálát Forrás: Shutterstock

A fedélzeten volt egy orvos, aki a személyzettel együtt 40 percen keresztül próbálta újraéleszteni a kislányt, majd Budapesten landolva küzdött tovább a megmentéséért a repülőtér és a Szent Márton rohamkocsi személyzete, sikertelenül - közölte az RTL Híradó.

A Turkish Airlines járata 1 óra után végül folytatta útját New Yorkba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.