időjárás-előrejelzés meleg idő fátyolfelhő kánikula időjárás
Folytatódik a nyáriasan meleg idő a jövő héten, a legmelegebb órákban helyenként 36 Celsius-fok is előfordulhat. Sok lesz a napsütés, de olykor előfordulhatnak záporok, zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a sok napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja, csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge marad, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között lehet.

Kedden is sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, bár helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csupán a zivatarok térségében támad fel a szél. Hajnalban 12-19 fok valószínű, délutánra 29 és 34 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett napos időre van kilátás, bár helyenként ezen a napon is előfordulhat zápor, zivatar. A szél csak a zivatarok térségében erősödhet meg. A hajnali 14-21 fokról délutánra 29 és 35 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Csütörtökön is sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar a szél átmeneti megerősödésével. Hajnalban 15-22, délután 28-36 fok valószínű, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, nyugaton, délnyugaton a magasabb értékeket.

Pénteken a napsütés mellett erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők is lesznek. Több helyen lehet számítani záporesőre, zivatarra, sőt, akár heves zivatar is kialakulhat, a zivatarok környékén pedig előfordulhatnak erős vagy viharos széllökések. A hajnali 16-23 fokról 28 és 36 fok közé melegszik fel a levegő, délen, délkeleten lehet a legmelegebb.

Szombaton felhőátvonulások várhatók, többórás napsütéssel. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megerősödik az északi szél, zivatarok térségében viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 14-21, a maximum 25 és 31 fok között alakul.

Vasárnap is sok napsütésre lehet számítani, gomoly- és fátyolfelhőkkel, de néhol előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Az északi, északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 11-19, a csúcsérték 25 és 31 fok között valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.