Rendőri kísérettel ment szülni egy budakalászi kismama: "Isten hozott, kicsi Léna!"

rendőrség szülés felvezetés
A szentendrei rendőrök egy vajúdó feleségével szorult helyzetbe került kispapa felvezetését biztosították Budakalászról a fővárosba. Az anyuka és a kislánya is jól van.

A 112 segélyhívót tárcsázta 2023. június 20-án délután egy apuka, aki vajúdó feleségével az oldalán egy fővárosi kórházba tartott. Budakalásznál félreállt, nejének 1-2 perces fájásai voltak, attól tartott, nem érnek be időben a kórházba. Haladéktalanul a címre irányították a legközelebb lévő, szentendrei járőrpárt, akik feltolták a szirénát, a megkülönböztető jelzést, majd az apuka autója előtt zúzva tették szabaddá az utat. Egymás után húzódtak le és félre a járművek, akadálytalanul tudtak száguldani a célállomás felé.

A rendőrautó 11 perc alatt tudta le a Budakalász - Budapest, XIV., távolságot. Épp időben, gyakorlatilag az utolsó pillanatban - fogalmazott a kezelőorvos. A szülés aztán már gyorsan, biztonságosan és problémamentesen lezajlott, az édesanya és kislánya egészségesek, jól vannak.

"Isten hozott, kicsi Léna!" - köszöntötte a babát a rendőrség.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.