Ez lehet a világ első városa, amely lakhatatlanná vált légkondicionáló használata nélkül

Forrás: AFP/Patrick T. Fallon -
meteorológus légkondicionáló használat brutális hőség Arizona Phoenix
A Good Morning Britain című műsor meteorológusa, Laura Tobin azt állítja, hogy az arizonai Phoenix lett a világ első olyan régiója, amely élhetetlenné vált légkondicionáló használata nélkül.

Brutális hőség tombol Arizonában, a hőmérséklet lassan harmadik hete éri el a 43 Celsius fokot Phoenixben. Kedd délután a hőmérséklet egészen 47,2 Celsius fokig emelkedett, amivel megdőlt az 1989-ben felállított 46,1 Celsius fokos napi rekord. A helyzet éjszaka sem jobb, napok óta nem csökkent a hőmérséklet 32 fok alá. A meteorológiai szolgálat azt jelentette, hogy a pokoli hőség a hét végéig tarthat.

Elvist, a galapagosi teknőst vízzel permetezik a rekkenő hőségben az arizonai Phoenix állatkertben. Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

Míg néhány néző őszinte aggodalmának adott hangot a brutális hőség miatt a Twitteren, addig a klímaválság-tagadók félelemkeltés miatt bírálták a műsorvezetőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.