Háztartási eszközök, amelyek a legtöbbet fogyasztanak alvó üzemmódban: mindig húzzuk ki őket a konnektorból

Forrás: Shutterstock -
készenléti üzemmód áram energia villanyszámla konnektor
Természetesen nem lehet minden elektronikai cikket naponta kihúzni a konnektorból, de amelyeket az emberek szeretnek kényelmi megfontolásból standby módban hagyni, tehát csak kikapcsolni, de nem áramtalanítani, azok sok esetben földrajzi területtől függően jelentős összegekkel dobhatják meg a villanyszámlát. Mutatjuk, hogy melyek ezek. 

Az otthonunkban vannak olyan háztartási eszközök, amelyek akkor is zabálják az áramot, amikor nem használjuk őket aktívan. Ezért érdemes az alábbi eszközöket használat után kihúzni a konnektorból.

  • mosógép
  • mosogatógép
  • szárítógép
  • televízió
  • mikrohullámú sütő

konnektor Forrás: Shutterstock

Bár nem olyan mértékben mint a fentebb felsoroltak, de a számítógép monitorja, a kávéföző és a nyomtató is fogyaszt valamennyi áramot, mikor készenléti üzemmódban van.

A szakértő szerint azok az eszközök, amelyek a használatuk közben vizet melegítenek fel, nagyon sok energiát használnak fel, készenléti üzemmódban is. Ezért is érdemes az ilyen eszközöket kihúzni a konnektorból, mikor éppen nem használjuk őket - írja a Daily Star.

A szakértő hozzátette, hogy bármelyik készülék, amely állandóan be van kapcsolva vagy be van dugva a konnektorba, áramot használ. Az egyetlen módja annak, hogy megszüntessük az energiafogyasztást, ha az eszközöket kihúzzuk a konnektorból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.