Az összenőtt ikrek dacolnak az esélyeikkel: 24 órát adtak nekik az orvosok, de már járni is tudnak

Forrás: NORTHFOTO/Barcroft Media/Adam Gray / Barcroft Images -
Chelsea Torres sziámi ikrek orvos ikerpár esély
Dacol az esélyeivel az összenőtt ikerpár: 24 órát adtak nekik az orvosok, de ők már járni is megtanultak. 

„Majdnem hét évbe telt, mire megtanultak járni, de sikerült eljutnunk odáig, és most nagyon jól vannak" - kezdi az anya, a 30 éves Chelsea Torres Idahóból. Nem volt mindig ennyire bizakodó; miután 2016 júniusában rájött, hogy terhes, az egyik vizsgálat során közölték vele, hogy a lányai összenőttek.

„Nem emlékszem túl sokra abból a pillanatból, mert minden elsötétült" – teszi hozzá. „Annyira megdöbbentem és megrémültem. Csak arra tudtam gondolni, hogy nem fogják túlélni."

„Miután kiderült, hogy Callie és Carter összenőttek, az orvosok elmondták, nagyon valószínűtlen, hogy a lányok 24 óránál tovább élnek majd a születésük után, és ha mégis, akkor rengeteg egészségügyi problémájuk lesz" - árulta el az anya. Az ikrek végül császármetszéssel jöttek világra.

Callie és Carter Torres Forrás: NORTHFOTO/Barcroft Media/Adam Gray / Barcroft Images

„Fogalmam sem volt, hogyan ápoljam vagy fogjam meg őket. Kellett egy kis idő, míg megszoktam" - árulta el Chelsea Torres. A lányok három hónapos korában úgy döntöttek, hogy nem választják szét őket, mivel a belső szerveik, főleg a beleik túlságosan összefonódtak. „Az orvosok is egyetértettek abban, hogy ez a legjobb döntés" - mondta az anya a Metrónak. Hozzátette, kezdetben félt az ikrekkel kimenni az utcára, és olykor még mindig tart attól, hogy az emberek mutogatnak majd rájuk és kinevetik őket.

Nagyon nehéz volt ezzel megbirkozni. Utálom, hogy még most is idegesít, mert úgy érzem, hogy nem védem meg a gyerekeimet"

„Most próbálnak többet sétálni ahelyett, hogy a tolószéküket használnák, és csodálatosan teljesítenek. Azt is tudják, hogy bármit megtehetnek, amit csak szeretnének. Eddig is dacoltak az esélyekkel, és továbbra is ezt fogják tenni."

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.