A magyarok többsége szerint szerencsét hoz péntek 13: a lakosság több mint fele hisz a csodában

Forrás: J Lloa/Pixabay -
Szerencsejáték Zrt szerencseszám kutatás péntek 13. szerencse
A magyarok több mint fele gondolja úgy, hogy péntek 13-a szerencsés nap lehet a számára. Igaz ez annak ellenére is, hogy a szerencsejátékot játszók 47 százaléka nem tapasztalt olyasmit, hogy a Fortuna ilyenkor kegyesebb lenne hozzá, mint egy átlagos hétköznapon.

A nemzeti lottótársaság legfrissebb felméréséből kiderül, hogy péntek 13-án többnyire az Ötös- és Hatoslottón, illetve a papíralapú kaparós sorsjegyekkel teszik próbára szerencséjüket a játékosok.

Tudtad, mit jelent a paraszkevidekatriafóbia?

Annyit elárulunk, köze van a péntek 13-hoz. Hogy mi? Azt ebben a cikkünkben olvashatod el.

A kutatásban ezer fő vett részt, és kiderült a lakosság körében azonos arányban vannak olyanok, akik hisznek a számok szerencsevonzó hatásában, illetve azok, akiknek nincs szerencseszámuk.

A péntek 13 szerencsés nap lehet a lottózók egy része szerint .... Forrás: J Lloa/Pixabay

Az egyik legnépszerűbb szerencseszám a hazai játékosoknál a 13-as, amelyet egyedül a népmesék világában gyakorta felbukkanó 7-es előz meg.

A mégkérdezettek 52 százaléka szerint a péntek 13 szerencsés nap, ám csak 21 százalékuk gondolja úgy, hogy ezen a napon nagyobb eséllyel lehet nyerni, mint máskor.

Kiderült, hogy a péntek 13-án játszók 47 százaléka előszeretettel játssza meg számait az Ötöslottón, míg 44 százalékuk papíralapú kaparós sorsjeggyel, 32 százalékuk pedig a Hatoslottón teszteli szerencséjét.

Annyi biztos, aki október 13-án játszik, és nyer hatalmas összeghez juthat. Az Ötöslottón ugyanis 1,895 milliárd, míg a Hatoslottón 1,41 milliárd forint találhat gazdára.

Amíg a szerencsejátékok esetében sokan szerencsésnek tartják ezt a napot, addig mások mindent megtesznek, hogy elkerüljék a szerencsétlenségeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.