Sokkoló jelek, amelyek arról árulkodnak, hogy ágyi poloskával van dolgod

bőrgyógyász ágyi poloska Párizs TikTok
Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, vérszívó ágyi poloskák lepték el Párizst, már a párizsi metróban, a buszokon és mozikban megtalálhatóak. Az emberek videókat készítenek a bogarakról, a felvételek pedig gyorsan terjednek a közösségi médiában. Az orvos elárulja, hogyan ismerhetjük fel, hogy ágyi poloskával van dolgunk és hogyan tudjuk őket elkerülni. 

A párizsi ágyipoloska-járvány valószínűleg mindannyiunkat arra késztetett, hogy alaposan átnézzük a matracainkat, hogy megbizonyosodjunk arról, otthonunk nem vált poloskák rejtekhelyévé. Dr. Shah bőrgyógyász a TikTokon egy videóban osztotta meg tanácsait, mégis miként tudjuk elkerülni a nem kívánatos bogarakat.

Az ágyi poloskák mutánsnak minősülnek, mivel más organizmusokból származó géneket tartalmaznak, és ellenállnak a peszticideknek is, így nehéz megölni őket, ha egyszer bekerültek az otthonunkba. A kis barna rovarok nappal ritkán bújnak elő, inkább az éjszakát kedvelik, vérszívók.

Nem valószínű, hogy azonnal észrevesszük, hogy megcsíptek, mivel a harapásukkal érzéstelenítőt bocsátanak ki, gyakran csak egy-két nappal később látják a nyomot a bőrükön. Ezek a csípések gyakran vonalakban vagy csoportokban jelennek meg, amint azt Dr. Shah is mutatja a videójában.

A bőrgyógyász azt javasolja, ha Párizsba utazunk, feltétlenül nézzük át a szobában, ahol megszállunk, az ágy matracait és a csomagunkat ne az ágy mellett tároljuk. A szennyes ruháinkat cipzáras táskában tartsuk és semmiképpen ne pakoljuk ki a ruháinkat a szobában, amikor hazaérünk - írja a Mirror.

@dermdoctor How to avoid bed bugs… @Gloss Angeles Podcast #bedbugs#paris#dermatologist#doctor#learnontiktok♬ Paris - Else

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.