A Mount Everestnél háromszor nagyobb üstökös száguld a Föld felé

üstökös Mount Everest Star Wars 12P Pons-Brooks
A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy egy úgynevezett „ördög" üstökös tart a Föld felé az égen, amely háromszor akkora, mint a Mount Everest. Azt is tudják már, mikor pillanthatjuk meg.

18,6 mérföldre becsült átmérőjével szabad szemmel is látható lesz 2024. áprilsi 21-én az üstökös, a jó hír az: elkerüli a Földet és 2095-ig nem is tér vissza.

Az üstökös a 12P/Pons-Brooks (vagy röviden 12P) névre hallgat, de az ördögi becenevet kapta, mert úgy néz ki, mintha szarvai lennének - írja a Ladbible. A Brit Csillagászati Egyesület (BAA) kitüntetett figyelemmel kíséri az üstököst, amelyet utoljára 1954-ben láttak emberek, azt állítják, szokatlan ördögszarvas alakja furcsa hasonlóságot kölcsönöz a Star Warsból ismert Millennium Falcon űrhajójával.

Forrás: Science Photo Library via AFP/Visible Earth, NASA/JOHAN SWANEPOEL/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Visible Earth, Nasa/Johan Swanep

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.