Öngyilkossági hullám sújtja az ukrán tiniket: valószínű egy újabb gyilkos játék szedi az áldozatait

Forrás: Shutterstock -
Ukrajna gyilkos játék öngyilkos öngyilkosság jelenség
Ukrajnában csak októberben öt gyerek vetett véget az életének,Krivij Rihben pedig három öngyilkosság történt. A hatóságok vizsgálják, mi lehet a sokkoló jelenség mögött, úgy vélik, a korábbi Kék Bálna nevű gyilkos játék vagy ahhoz hasonló lehet az oka a tragédiáknak. 

A jelenlegi öngyilkossági hullám az ukrajnai gyerekek közt október 2-án kezdődött. Egy testvérpár Kijev Dnyipro kerületében élőben közvetítette a saját halálát. A 18 éves fiú és 17 éves húga egy kijevi épület 24. emeletéről ugrott ki, és öngyilkosságukat Telegram-csatornájukon közvetítették - írja a vg, ahol az ezt követő tragédiákról is olvashatsz.

Forrás: Shutterstock

A közösségi oldalakon a Kék Bálna nevű végzetes internetes játékra emlékezve sokan azt vetették fel, hogy az úgynevezett halálosztagok léphettek újra működésbe.

Az utóbbi években több gyilkos kihívásnak is lehettek áldozatai fiatalok. Egy 15 éves magyar fiú a choking game néven ismert értelmetlen, ostoba, gyilkos internetes kihívás áldozata lett. A Life.hu-nak a fájdalomtól meggyötört édesanya beszélt az ép ésszel fel nem fogható tragédiáról, amit itt olvashatsz el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.