Döbbenetes vagyonnal rendelkeznek a világ leggazdagabb emberei: pénztárcájuk egyre csak dagad

Forrás: AFP/Brendan Smialowski -
gazdag vagyon Elon Musk milliárdos
A világ leggazdagabb embereinek vagyona három év alatt több mint kétszeresére, mintegy 680 milliárd fontra nőtt.

A svájci Világgazdasági Fórumon vették számba, hogyan alakult a világ leggazdagabb embereinek a vagyona az utóbbi években: még gazdagabbak lettek. Az Oxfam becslése szerint a világ több mint 2500 milliárdosa együttesen 2,6 billió fonttal lett gazdagabb, mint 2020-ban.

Az élen Elon Musk technológiai mágnás áll, ő a világ leggazdagabb embere - ugyan 2022-ben lecsúszott a trónról. Vagyona a becslések szerint a 2020. márciusi 19,3 milliárd fontról novemberre 192 milliárd fontra emelkedett.

Elon Musk a világ leggazdagabb embere Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A lista második helyén Bernard Arnault francia üzletember, befektető és műgyűjtő és családja áll. Vagyonuk a becslések szerint 2020 óta 59,5 milliárd fontról 150 milliárd fontra ugrott. Arnault úr vezeti az LVMH luxusdivatcsoportot, amely többek között a Louis Vuitton tulajdonosa. Párizsi villájában Damien Hirst, Andy Warhol és Pablo Picasso festményei találhatók.

A lista harmadik helyén Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa áll, akinek vagyona 2020 óta 88 milliárd fontról 131 milliárd fontra ugrott - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.