a világ leggazdagabb embere Elon Musk Bernard Arnault
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már nem Elon Musk dél-afrikai származású amerikai milliárdos és a Twitter új tulajdonosa a világ leggazdagabb embere: a címet az LVMH cégcsoportot, a Louis Vuitton anyavállalatát vezető, francia állampolgárságú Bernard Arnault vette át tőle a Bloomberg és a Forbes szerdai összesítése szerint.

A Bloomberg szerint Musk 2021 után el is veszítette ezt a "címet". A hírügynökség úgy tudja, hogy a SpaceX űrkutatási magánvállalat alapítójának vagyona több mint százmilliárd dollárral 163,6 milliárd dollárra csökkent január óta. Eközben az LVMH elnök-vezérigazgatójaként Arnault vagyona 170,8 milliárd dollárra rúg. Az LVMH cégcsoporthoz olyan luxusmárkák tartoznak, mint a Dior, a Louis Vuitton, illetve a Moët & Chandon pezsgőmárka.

Bernard Arnault a világ leggazdagabb embere Forrás: AFP/Joel Saget


Arnault a Forbes című üzleti magazin listáján is megelőzi Muskot. A Forbes becslései szerint a francia üzletember 188,6 milliárd dolláros, míg amerikai társa 176,8 milliárd dolláros vagyon birtokosa.
A becslések leggyakrabban nyilvánosan is hozzáférhető adatokon - részvények, ingatlanok, műtárgyak és más luxuscikkek - nyugszanak, pontosságukat éppen ezért gyakran vitatják.
A Bloomberg szerint egyebek között a Twitter felvásárlása és a Tesla-részvények több mint ötven százalékos esése áll az 51 éves Musk trónfosztása mögött. Az üzletember október végén 44 milliárd dollárt fizetett a Twitterért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.