Női szemszögből: a leghasznosabb lakásfelújítási tanácsok

Forrás: Getty Images -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az építőipari munkák szervezése és lebonyolítása során felmerülő nehézségek nemtől függetlenül általában egyformák. Ugyanis nemcsak a férfiak, hanem a nők is ráfuthatnak olyan kivitelezőkre, akik mércén alul teljesítenek, nem tartják be a megbeszélt határidőket, és borsos árat fizettetnek.

A nőknek és a férfiaknak egyforma a kezdeményezése

A valamikori, nemek közötti munkamegosztás ma már elavultnak számít. Helytelen azt állítani, hogy az építőipari munkák szervezését csak férfiak vállalják, ha a valóság egészen más, hiszen a nők is gyakran kezdeményeznek felújítást vagy kisebb háztartási javítást.

Az építőipari munkák szervezése és lebonyolítása során felmerülő nehézségek nemtől függetlenül általában egyformák. Ugyanis nemcsak a férfiak, hanem a nők is ráfuthatnak olyan kivitelezőkre, akik mércén alul teljesítenek, nem tartják be a megbeszélt határidőket és borsos árat fizettetnek.

Miben látják a nők továbbra is az egyenlőtlenséget?

A lakásfelújítást megrendelő nők és férfiak között mégis van egy jelentős különbség. A nők gyakrabban szembesülnek olyan előítéletekkel, hogy nem tudják majd felügyelni az építőipari munkálatokat vagy hogy nem tudnak hatással lenni a mesterekre, akik általában férfiak. Ugyanis még mindig él az a régi tévhit, hogy az építőipari és szakipari kivitelezők szívesebben vállalnak feladatokat férfiaktól ill. az ún. „gazdától“, mint egy nőtől. Éppen ezért sok „gazdasszony“ tart tőle, hogy a mesterek nem lesznek hajlandóak betartani és végrehajtani a megbeszélt feladatokat, határidőket és árakat. A nők számára az egyébként is igényes építkezési és felújítási munkák során az ilyen és hasonló jelenetek további stresszt jelentenek.

Ahhoz, hogy mindezt, de mindenekelőtt a felesleges stresszt és bonyodalmakat kiküszöbölje, hasznos iránymutatásokkal készültünk. Segítséget és tanácsokat adunk ahhoz, hogyan tudja sikeresen átrendezni otthonát, vagy hol találhat kivitelezőket, és miképpen tudja megszervezni az építőipari munkálatokat.

A mai nők az otthonuk felújítása terén szerzett tapasztalatukkal és lelkesedésükkel megtörik a kialakult nemi sztereotípiákat, a DaiBau.hu pedig szívesen segít ebben. Forrás: Getty Images

Téves lépések a bevált mesterek keresésében

Egy lakásfelújítás megkezdésekor az első és legfontosabb kérdés az, hogy hogyan és hol találhatunk megbízható, minőségi és szakképzett mestereket elfogadható áron.

Az előítéletek kiküszöbölése érdekében a nők általában az ismerősöknél vagy az interneten kezdenek el megbízható mestert keresni. Persze köztük is kevesen vannak, akiknél ugyanazok a munkálatok folytak, mint amilyeneket Ön tervez, ezért gyakorlatilag az ő ajánlásaik nem biztos, hogy jók a megfelelő mester megtalálásához.

A legnagyobb választék az interneten van, de itt is számos nem ellenőrzött hirdetést találhat, úgyhogy azt sem tudja majd, hogy honnan kezdje az esetleges kivitelezők listájának szűrését.

A legjobb módja annak, hogy megbízható mestereket találjon

Szerencsére a megbízható mesterek online böngészésekor a keresők mindig a DaiBau.hu építőipari portál oldalára fogják vezetni, melynek felhasználói 50%-ban nők. A DaiBau.hu online felület a több mint 5.000 építőipari és szakipari céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisáról ismert. Itt a szobafestéstől a klímaberendezések és a nyílászárók szerelésén át a bonyolultabb betonozási, vezetékezési és kerttervezési feladatokig számos szolgáltatás megtalálható. Emellett már 12 európai ország területén működik, Romániától egészen Svájcig.

Mégis az, ami igazán különlegessé teszi, az az, hogy a DaiBau felületen szűrjük a megfelelő kivitelezők körét, majd az ajánlatok, határidők és árak alapján kiválaszthatja a legmegfelelőbbet. És ami a legfontosabb, azoknak a kivitelezőknek a profilján, akiktől ajánlatot kap, megtekintheti a korábbi, velük együttműködő felhasználók értékeléseit és véleményeit is.

Az elvégzett munka után a felhasználók a Daibau.hu portálon értékelik és véleményezik a kivitelezők által végzett munkát, és így a projekt kivitelezése is átláthatóbb, becsületesebb és minőségibb lesz. Forrás: Getty Images

A DaiBau.hu platform személyes tanácsadóként működik, amely által a kívánt munkálatokhoz kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb kivitelezőket. Miközben az egész folyamat igen egyszerű, hiszen elegendő, ha a portálon megadja a tervezett munkálatok leírását, helyét és időpontját. Az Ön keresletét a portál képviselői átnézik, és amennyiben valami nem érthető, hiánypótlást kérnek, vagy felhívják, majd értesítik azokat a megfelelő kivitelezőket, akik Önnek árajánlatot tudnak küldeni.

Válasszon olyan mestert, akinek több jó ajánlása van

Itt következik a kulcsfontosságú előny, amely mindenki számára lehetővé teszi, hogy a mesterek listájáról biztosan a megfelelőt válassza ki: a munka befejezése után a portálon minden ügyfél értékelést és megjegyzést hagyhat minden kivitelezőről, akivel együttműködött. A portálon gyorsan megtalálhatja és kiválaszthatja azt a mestert, aki kiváló értékeléssel, ajánlással és referenciáival rendelkezik és azt, akinek a munkájával a korábbi ügyfelek annyira meg voltak elégedve, hogy nyugodt lelkiismerettel Ön is rábízhatja otthona felújítását.

Miután a vállalkozók elvégezték az Önnel szerződött munkát, a DaiBau.hu oldalán mindig hagyjon értékelést és megjegyzést az elvégzett munkára és a dolgozók bánásmódjára vonatkozóan. Ez segíteni fog másoknak abban, hogy saját projektjeikhez megfelelőbb döntéseket hozzanak.

Dia pozitív és őszinte véleménye a dolgozók munkájáról: „Nagyon elégedett vagyok a DaiBau.hu szolgáltatásaival és ha lehetne, legszívesebben 15-ös osztályzatot adnék, mert tényleg segítettetek a mesterek keresésekor, és velünk voltatok, míg meg nem találtuk az igazit.”

Az ilyen rendszer átlátható, becsületes és minőségi munkavégzést garantál, mert a kivitelezők kötelesek több erőfeszítést befektetni, ha azt szeretnék, hogy ügyfelektől a portálon jobb értékeléseket kapjanak. Az alacsonyabb értékelési osztályzat és a negatív megjegyzések a kivitelező számára rossz hírnevet és kevesebb új ügyfelet hoznak, amit persze senki se szeretne. Ahogy a kivitelezők átlagosztályzata a portál több felhasználói tapasztalata alapján formálódik, így nagyobb az esélye annak, hogy az ő valós teljesítményük, minőségük és megbízhatóságuk is reális és elfogulatlan legyen. Ezért az ilyen ajánlás és felmérés pontosabb, mint az egyszeri tapasztalaton alapuló barátnői javaslat, akinek csak egy mesterrel, vagy csak egy céggel kapcsolatban volt tapasztalata. Az Ön barátnőjének lehet, hogy csak szerencséje volt, és nem is tudta, hogy más megrendelők elégedettek voltak-e a kivitelező szakértelmével.

Ma már nagyobb a valószínűsége annak, hogy a ház felújítását a nők kezdeményezik és nem a férfiak. Forrás: Getty Images

A sikeres otthonfelújítás receptje

A legjobb, ha egy online kalkulátorral kezdi a projektet, hogy ellenőrizhesse a munka becsült értékét. A DaiBau.hu portálon található kalkulátor megmutatja a leggyakoribb megrendelések árait, ami jelentősen segít a pénzügyi tervezésben és a vállalkozókkal való tárgyalásokban.

Ezután keressen rá a portál magazinjában lévő részletekre, ahol szakértői tanácsokat is kaphat a leggyakoribb felújítási és építési munkálatokról. Ezek a gyakorlati útmutatók, amelyeket építészek, építőipari- és más szakemberek készítettek, segítenek eloszlatni a kétségeket, és tudni fogja, mire számíthat, mielőtt az együttműködés módjáról konkrét megállapodást kötne a kivitelezőkkel.

És természetesen – miután a vállalkozók elvégezték az Önnel szerződött munkát, mindig hagyja meg a DaiBau.hu oldalon az elvégzett munkára vonatkozó értékelését és a dolgozók viszonyulásáról szóló megjegyzését. Ez segíteni fog másoknak abban, hogy a projektjeikhez jobb döntéseket hozzanak.

Függetlenül attól, hogy mennyire igényes a lakásfelújítás, a siker kulcsa mindig Önben rejlik: az Ön elképzelésében, hogy milyennek szeretné látni otthonát, és milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy projektjét személyes győzelemmel fejezze be. Ehhez a legfontosabb lépés a felelős munkatársak kiválasztásában rejlik, akik támogatják Önt ebben a sikerben - függetlenül attól, hogy nő vagy férfi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.