horoszkóp ezotéria párhoroszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 

Szerelem

Nem valószínű, hogy tartós szerelem alakul ki közöttük. A Kos tempója a szerelemben is gyors, a Szűz úgy érezheti, valósággal lerohanja őt a Kos. Pedig a Szűznek nagyon sokat kell udvarolni, hogy megbizonyosodjon a másik szándékának valódiságáról. A Kos hirtelen és erőteljes magatartása először védekezést és bezárkózást fog kiváltani a Szűzből. Ha mégis sikerül a Szüzet levenni a lábáról, és fellángol köztük a szerelem, és a Kos oda is költözik a Szűzhöz, akkor pár hónap és kiéleződnek az ellentétek. A szerelem múltával a Kost mérhetetlenül idegesíteni fogja a Szűz erős rendszerező hajlama. A Szűz lakásában nem lehet csak úgy ide-oda rakosgatni a dolgokat, a Szűznél mindennek megvan a pontos, már jól bevált helye. És jaj annak, aki ezt felborítja. Éles szemével kipécézi a nemhogy rendetlenül, sokkal inkább "tökéletlenül" álló fogkefét, hanyagul a kagylóra dobva, és csípős nyelvével addig kerepel, amíg el nem űzi szegény Kosunkat a fürdőszobából. Nem kell sokat várnunk, hogy a Kos az egész lakást bőröndjeivel együtt hagyja el. Ami miatt tartós lehet a kapcsolatuk, az az a tény, hogy a Szűz hosszútávfutó: nem szeret a kapcsolatokból folyton ki-be lépegetni, szereti a megszokott dolgokat, inkább tűr - nemtetszésének folyton hangot adva -, de nem változtat. A Kos nem otthonülő fajta, az ő szempontjából csak akkor lehet tartós ez a szerelem, ha a Szűz mindig útjára engedi őt. A Kos talán úgy érezheti, hogy a Szűz nem elég szenvedélyes, hanem hideg, és túlságosan racionális, mindig az eszére hallgat.

Szex

A Szűznek ezen a téren is gyors és agresszív a Kos, több kedvességre, odafigyelésre, törődésre van szüksége. A Kos sokkal többet szeretkezne, mint a Szűz. A Kos nem sok időt szakít az előjátékra, márpedig a Szűz csak akkor tud feloldódni, ha sokat és szeretettel foglalkoznak vele.

Barátság
Két különböző elem két különböző temperamentummal és világlátással. A tűz jegyű Kos lelkes és bátor, a föld jegyű Szűz pedig gyakorlatias és racionális - ezek a tulajdonságok nem igazán vonzzák egymást. A tűz elem lassúnak, aprólékosnak és gátlónak érzi a Szüzet, aki viszont túlságosan harsánynak, vakmerőnek, felelőtlen futóbolondnak tartja a Kost, akinek mindig átkozott szerencséje van. Érdeklődési körük is eltérő: a Szűz értelmi, racionális, analizáló hozzáállása a kalandot kereső, racionális következményekkel soha nem számoló Kosnak túlságosan merev és kicsinyes. Szűz-Kos párosítást ellentétes világlátásuk miatt sem barátságban, sem szerelemben nem nagyon találunk. Míg a Kos minden új iránt hevesen és gyorsan érdeklődik, addig a Szűz először elemzi a helyzetet, és csak utána cselekszik. A Kos hajlamos elnagyoltan, pillanatnyi lélekállapotára hagyatkozva, határozott döntéssel meghozni egy döntést - a Szűz minden kis apróságot figyelembe vesz, hogy utána a részletek sokaságában elmerülve mégse tudjon dönteni. Ha mégis barátokká válnak, akkor a Szűz önbizalmat és öntudatot tanulhat a Kostól, aki pedig megbízhatóságot, megfontoltságot, a helyzetek elemzését tanulhatja meg a Szűztől.

Munka

A munkahelyen már sokkal ideálisabb a kapcsolatuk, mint a hétköznapokban. Ha a Kos a főnök, akkor egyértelmű utasításokkal a Szűz tudomására hozza, mit szeretne, aki pedig örül neki, hogy megmutatják az irányt. Ha a Kos a vezető, akkor ötleteit a Szűz alaposságával és kivételes rendszerező képességével nagyon jól meg tud valósítani a gyakorlatban. Ha viszont a Szűz a főnök, akkor a Kos valószínűleg törekedni fog a vezető szerepre, amit a Szűz nem nagyon vesz jó néven. Ráadásul a Szűz maximalista, és ha csak egy kicsit is eltér a Kos az ő általa ideálisnak vélttől, akkor nagyon szőrszálhasogató módon tudja helyreigazítani a Kost. A Kosnak pedig szabadság kell, és érvényesülési lehetőség, különben elveszíti a motivációját a munkahelyen. A Kos a közös munkában a dinamizmust, a szűz az alaposságot adja.

Tanács

A Kosnak nagyobb türelemmel kell a Szűzhöz fordulnia és persze rendet tanulnia. A Szűz legjobb, ha visszafogja csípős nyelvét, mert a Kos egyszer csak meggondolja magát és továbbáll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.