vágyak ezotéria Steiner Kristóf kabbala
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Száz vágy muzsikál most az éjben..." - énekelte egykor Karádi Katalin, és az örök dívának - mint mindig - igaza volt. A vágy az, ami éltet minket. Szívünk csak azért ver, ereinkben azért áramlik a vér, testünk azért mozdul meg, mert a vágy hajtja, állandó késztetést érzünk arra, hogy a beteljesülést keressük.

A Kabbala azt mondja, ami igazán meghatározza énünket, hogy kik is vagyunk legbelül, az nem más, mint a Vágy. Sőt: a kabbalisták szerint egyedi vágyaink alkotják saját identitásunk alapját is. Egy divattervező például mindent elsöprő kreativitásra, egy édesanya a gyermekei biztonságára, egy tudós a fizikai világ törvényeinek megértésére vágyik. A politikus hatalomról és társadalmi elismerésről, míg egy gyermek általában a játék örömeiről és a szülei állandó közelségéről álmodozik.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Mi vagyon a szíved terve?

Mire is vágyik a szívünk valójában? Hogy ezt megfejtsd, tegyél fel magadnak egy kérdést: tíz másodpercig gondolkodj azon, mire vágysz a legjobban az életben, majd írd le ezt a cikk alatt található hozzászólások közé. Miután ezzel megvagy, olvasd el a többiek vágyait, kívánságait: boldogság, lelki béke, bölcsesség, elégedettség, szeretet, hatalom, egészség, esetleg vagyon és pénz. Ezt a kérdést emberek tízezreinek teheted fel világszerte, és várostól, országtól függetlenül a válaszok majdnem minden esetben teljesen ugyanazok lesznek. De vajon mi a közös ezekben a válaszokban?

A megfoghatatlan álmok

"Egy egységes és közös tulajdonsággal rendelkeznek: a felsoroltak közül egyiket sem mérhetjük meg, foghatjuk kézbe vagy szagolhatjuk meg. Egyik sem fizikai, materiális dolog" - mutat rá Fogl Viktória Hanna, Kabbala tanár. "Ámbár a pénzünket megszámolhatjuk, de mi az, amit igazán akarunk a pénztől? A tényleges készpénzt, vagy amit a pénzzel megvásárolhatunk? Anyagi biztonságot, szabadságot, önmegvalósítást, amelyek ugyanazok a 'nem kézzelfogható' dolgok, amiket mindenki keres?" És valóban: hiába kapnánk kézhez egy milliárd dollárt, ha egy sivatag kellős közepén élnénk, ahol a bankjegyek semmit sem érnek, soha nem kezdhetnénk semmit a zöldhasúval.

A vágyak ára

Yehuda Berg, a Kabbala ereje című könyv szerzője szerint hiába vágyakozunk a sikerre és a boldogságra, ha nem akarunk részt venni az ahhoz szükséges munkában. "Lehet, hogy vágyakozunk arra, hogy lefogyjunk, vagy arra, hogy leszokjunk a cigiről, de ez nem ér sokat, ha nem vagyunk hajlandóak megtenni a kihívásaink legyőzéséhez szükséges erőfeszítéseket" - mondja, majd hozzáteszi: "Lehet, hogy akár a nagyszerűségre is törekszünk, de nem akarjuk vállalni a kockázatot és a sebezhetőséget, ezért inkább kicsik maradunk és megrekedve maradunk. Hatalmas dolgokra vágyakozunk, viszont vágyakozunk-e a velük járó felelősségre is? A hiány a valódi vágy serkentője. A valódi vágy pedig a kulcs ahhoz, hogy teljesítsük a küldetésünket ebben a világban."

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Heti Kabbalisztikus Asztrológia

"Kabbalisztikus szempontból az év egyik legfontosabb, legerőteljesebb napja az ezen a héten esedékes Skorpió-újhold" - üzeni asztrológusunk, Yael Yardeni. Két feladatod van: tanuld meg megbecsülni azt, amid van, és ne arra összpontosíts, amid nincs. A megbecsülés maga az áldás. A második: ha változtatni szeretnél az életeden, de úgy érzed, hiányzik a "lökés" ahhoz, hogy tegyél is érte valamit, keresd meg az alapproblémát. Vajon kibújsz-e a felelősség alól? Félsz a kudarctól? Lusta vagy? Ha az alapproblémával megküzdesz, valószínűleg rá fogsz jönni arra, hogy érdemes volt megtenni az erőfeszítést és vállalni a kockázatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.