Más a csillagjegyed, mint hiszed!

2011.01.28. 11:00

Nagy a valószínűsége annak, hogy nem is abba a csillagjegybe tartozol, mint ahova besoroltak. Az asztrológusok ugyanis már több száz éve rosszul számolják a Nap helyzetét, ezért a legtöbb horoszkópot hibásan készítik el.

Tipp: Hétvégi horoszkóp - január 28-30.


Ez egy régóta tudott tény, ám most ismét az érdeklődés középpontjába került. Mi az Origo hasábjain bukkantunk a hírre, ám a horoszkópkövetők körében a Startribune.com című oldalon megjelent cikk verte ki a biztosítékot, ahol a Minnesotai Planetárium Társaság tagjai csak úgy mellékesen megjegyezték, hogy bizony réges-régen rosszul számolják az asztrológusok a horoszkópokat.

Istockphoto


A horoszkópok készítésénél a Nap helyzetének kiszámítása jelenti a problémát. A precesszió következtében bolygónk forgástengelyének térbeli iránya lassan változik, egy kúppalást mentén körbejár - ettől pedig a tavaszpont helyzete fokozatosan eltolódik. (A tavaszpont az a látszólagos égi pont, ahol csillagunk, a Nap a tavaszi napéjegyenlőség idején mutatkozik.) Ez az asztrológia tanainak elterjedése idején, közel háromezer évvel ezelőtt még a Bika csillagképben volt, ma azonban már a Halak és a Vízöntő határvidékén jár.

A valósághoz közel járó csillagjegyeket az alábbi listából olvashatod ki:

Bak (Capricornus): január 20. - február 16.
Vízöntő (Aquarius): február 16. - március 11.
Halak (Pisces): március 11. - április 18.
Kos (Aries): április 18. - május 13.
Bika (Taurus): május 13. - június 21.
Ikrek (Gemini): június 21. - július 20.
Rák (Cancer): július 20. - augusztus 10.
Oroszlán (Leo): augusztus 10. - szeptember 16.
Szűz (Virgo): szeptember 16. - október 30.
Mérleg (Libra): október 30. - november 23.
Skorpió (Scorpio): november 23-29.
Kígyótartó (Ophiuchus): november 29. - december 17.
Nyilas (Sagittarius): december 17. - január 20.

Látható, hogy nemcsak a dátumok különböznek, hanem egy csillagjeggyel több is van. Ez azért van így, mert Napunk éves égi járása során a Skorpió és a Nyilas között a Kígyótartó csillagképen is áthalad, ám erről az asztrológusok valamiért elfeledkeztek.Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!Tudod, hol a párod erogén zónája? - Csillagjegye elárulja!http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20101217-mi-izgatja-fel-a-csillagjegyek-szulottjeit-erogenhoroszkop.html Te kit vonzol? - személyiséged elárulja!http://www.life.hu/szeress/szerelem/20110114-te-kit-vonzol-szemelyiseged-elarulja.html Csillagjegyed elárulja, hogyan sütsz!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101208-csillagjegyed-elarulja-hogyan-sutsz.html
ezotériacsillagjegyhoroszkóp