csillagjegy ezotéria karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Mérlegek május végén egy nagyon kedvező lehetőséget kapnak, a Bakoknak pedig érdemes lenne megfogadniuk a felettesek jó tanácsait.

Thinkstock
Thinkstock

Kos

Májusban még mindig van benned elegendő energia ahhoz, hogy feladataidat maradéktalanul ellásd. Habár néha meg fog történni, hogy egy-egy plusz megkeresésre nemet mondasz, de jól teszed! Nem várhatják el, hogy mindig topon légy, és mások elhibázott dolgait te javítsd ki. Valóban nem a te sarad!

Munkát keresel? Egymást érik most a telefonok, de köztük lesz az, amire régóta vársz!

Karrier tipp: Hogyan tehetnéd hatékonyabbá a munkádat? Gondolkodj el rajta és cselekedj!

Bika

Kicsit egyhangúnak érzed a feladataidat, pedig lehetne rosszabb a helyzet, ha többet kellene dolgoznod. Figyeld csak meg, hogy mindennek képes vagy a végére érni, sőt, még néha másoknak is besegíthetsz. Ne vágyj most többre, mint amid van, hisz ez sem kevés. Sokat tanulhatsz májusban különböző feladataid során.

Munkát keresel? Most ne dőlj be a túl szép ígéreteknek, elégedj meg a kevéssel, mert a biztos kevés most jobb, mint bármilyen bizonytalanság.

Karrier tipp: Ne keverd a magánéletedet a munkával!

Ikrek

Alig várod, hogy végre a kezedbe ragadd az irányítást, és nagy szerencsédre ezt senki nem fogja zokon venni tőled. Odafigyelnek majd tapasztalatodból fakadó jó tanácsaidra, sőt, sokan még azt is jól fogják tűrni, ha udvariasan, de utasításokat osztogatsz. Háláld meg, hogy most mindenki odafigyel rád.

Munkát keresel? Jó helyen, jó időben, ez legyen a mottód. Ne jelentkezz olyan állásra, amely túl sok vagy túl kevés neked.

Karrier tipp: Kis lépésekben, de hathatósan menj előre, így mindenki önszántából áll majd el az utadból.

Rák

A hónap elején makacsul ragaszkodsz a véleményedhez, ami most egyáltalán nem jó taktika. Engedd el a görcsösséget, hogy utána sokkal könnyebben menjen a változás. Jobban teszed, ha most te alkalmazkodsz másokhoz, és beállsz a csapatba, így fogod tudni igazán kivívni mások elismerését, nem azzal, ha bármi áron vezéregyéniséggé akarsz válni.

Munkát keresel? Semmilyen megbeszélésről ne késs el, különben máris elestél egy jó lehetőségtől!

Karrier tipp: Ha úgy érzed, valamely munkára, feladatra nem vagy felkészülve, ne vállald el. Nagyobb a baj, ha belebuksz!

Thinkstock
Thinkstock

Oroszlán

Tele vagy jóindulattól, s megpróbálsz mindenkiről jót feltételezni, de most könnyen megeshet, hogy a jó szándék ellenére is megpróbálnak kihasználni, vagy alaposan keresztbe tenni neked. Muszáj, hogy lásd a fától az erdőt, és elfogadd, nem mindenki viszonyul úgy hozzád, ahogy te hozzá!

Munkát keresel? Nyisd ki jobban a szemed, nézd meg a kirakatokat, hátha valaki nem az újságban hirdet állást.

Karrier tipp: Érdemes lenne új tanulmányokon törnöd a fejed. Jót tenne egy kis szellemi fejlődés.

Szűz

Erőd kissé fogytán lesz a hónap elején, néha úgy fogod érezni, hiábavaló a küzdés és az állandó készenlét. Ám ez nem igaz! Az, hogy átmenetileg nem látod át pontosan, miként léphetnél előre a ranglétrán, még nem jelenti azt, hogy ez nem is történhet meg. Tarts ki, a hónap végén sokkal tisztábban látod majd a helyzeted.

Munkát keresel? Könnyen megeshet, hogy egy régebbi munkaadód keres meg. Eleinte ellenállsz, de megérné legalább meghallgatni.

Karrier tipp: Szükséged van új inspirációkra. Kérj új feladatokat a régi, unalmasak helyett.

Mérleg

Egyenesen untat a munkád, vagyis leginkább az, hogy nem látsz kellő fantáziát a mindennapos tennivalókban. Ugyanaz reggel, aztán délben, és délután sem történik semmi izgalmas. Még szerencse, hogy a hónap végén jön egy kedvező lehetőség, melynek úgysem leszel képes ellenállni, s ez feldobja a megszokott rutint.

Munkát keresel? Május elején sok kellemetlen beugratásban és ígérgetésben lehet részed, ezért semmit ne vegyél komolyan, amíg nem látod leírva.

Karrier tipp: Tartsd szem előtt, hogy neked legalább van munkád! Oké, hogy unalmas a rutin, de másnak ennyi sem jut!

Skorpió

Kissé nehézkesen indul a május, sokszor kapkodsz, máskor meg semmihez sincs hangulatod. Erőforrásaidat nehezen tudod összehangolni, pedig épp ez az, ami neked általában jól ment mindig. Ha teheted, vegyél ki pár nap szabadságot, mert semmi más bajod nincs azon kívül, hogy fáradt vagy.

Munkát keresel? Egy pillanatra se légy szeszélyes vagy komolytalan. Lehet, hogy elsőre viccesen hangzik egy munkaajánlat, pedig nagyon is jól tudnál benne teljesíteni.

Karrier tipp: Teremts magad körül harmóniát. Ennek alapvető feltétele, hogy legyen a környezetedben rend! Ha ez megvan, akkor a meló is könnyebben megy majd!

Thinkstock
Thinkstock

Nyilas

Irtó sok időt és energiát ölsz abba, hogy végre elismerjék a munkádat, értékeljék a feladatok precizitását. Azonban épp ezek a dolgok viszik el a legtöbb energiádat, és egyáltalán nem biztos, hogy szükség van ekkora odaadásra. Most sajnos inkább a mennyiségen lesz a hangsúly a minőség helyett, s ezt el kell fogadnod.

Munkát keresel? Alakítsd át gyökeresen az önéletrajzodat. Néha a banálisan egyszerű dolgok lendítenek előre.

Karrier tipp: Az új feladatok nem féltétlenül kell, hogy nyűgössé tegyenek. Próbálj kicsit lelkesedni!

Bak

Hallgasd meg a kollégáidat, feletteseidet, mert minden vélemény és jótanács számíthat most. Ha a te véleményedet kérik, hát ne kertelj! Mondd el bátran, mit és hogyan változtatnál a sikeresebb és gyorsabb eredmények érdekében. Amit mondasz, most végre meghallgatásra talál!

Munkát keresel? Szólj családtagjaidnak, ismerőseidnek, mert most a lehetőség ott van közvetlen környezetedben!

Karrier tipp: Muszáj, hogy a munka mellett jusson időd a magánéletre is!

Szeretnél sikeresebb lenni a munkádban? Kérdezd tanácsadónkat, Zsótér Ginát!







Vízöntő

Kiváló meggyőzőerőd most mindenkit lehengerel, új és fontos ügyfeleket hódíthatsz meg, s erre bizony szükséged is van! Be kell bizonyítanod, hogy képes vagy megújulni, és bármikor számíthatnak rád, akár alkalmazott vagy, akár a saját vállalkozásodat viszed. Alkoss most valami nagyszerűt és kimagaslót!

Munkát keresel? Figyelj a pletykákra, az apró jelekre, mert ott akadhatsz most megoldásra, ahol nem várnád!

Karrier tipp: Ne légy szószátyár, csak akkor beszélj, ha kérdeznek, s akkor se többet a kelleténél.

Halak

Kissé makaccsá válhatsz, mert meg akarsz valamit valósítani, amiről pontosan tudod, hogy sokat hozhatna a konyhára anyagilag és erkölcsileg egyaránt. Azonban rengeteg falba ütközöl, s energiád nagy része arra megy majd el, hogy másokat meggyőzz igazadról. Még szerencse, hogy egy idő után kezdenek odafigyelni arra, mit is akarsz.

Munkát keresel? Légy rugalmas. Ha csak 4 vagy 6 órában akarnak foglalkoztatni, hát fogadd el. Ez is több a semminél!

Karrier tipp: Ha akad valami plusz feladat, vállald el, még akkor is, ha nem fűlik hozzá a fogad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.