csillagjegy horoszkóp ezotéria álláskeresés karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Skorpiókat egész augusztusban a tettrekészség jellemzi, a Rákok pedig nagyszerű csapatjátékosok lesznek a nyár utolsó hónapjában.

Thinkstock
Thinkstock

Kos

Egy kicsit visszavonulsz, magadba fordulsz, elkezded keresni a hibáidat, hogy ki is javíthasd azokat. Jó úton jársz, hisz így feladataidat is könnyebben látod el, ráadásul most nem kell másoknak minden apró lépést feleslegesen elmagyarázni. Kifejezetten örülsz annak, ha békén hagynak, s még az is kiderül, mennyivel gyorsabban haladsz, ha nem okoskodik valaki mindig a fejed felett. A hónap végére lenyűgözöl mindenkit!

Munkát keresel? Lehet, hogy a kvalitásaidhoz képest alacsonyabb minőségű munkát ajánlanak most, de fogadd el!

Karriertipp: Találj arany középutat, diplomatikusan mondd el környezetednek, hogy milyen munkamorált szeretnél kialakítani.

Bika

Augusztusban bizony el fogsz jutni addig a pontig, amikor elkezded mérlegelni, vajon az, amit elvégzel, megfelel-e neked, illetve kellőképpen kompenzálnak-e érte. Akárhogy számolgatsz, végül lenyugszol, jobban teszed, ha nem zsörtölődsz, hisz szükséged van a munkádra, a havi fizetésre pedig még inkább. Igyekezz kellően értékelni mindent, kicsit más oldalról megközelíteni a dolgokat, például beszélhetnél feletteseddel, és kérhetnél új típusú feladatokat. Mit gondolsz?

Munkát keresel? Próbáld meg tágítani a keresési kört, meglepődve fogod tapasztalni, hogy kapni fognak utánad.

Karriertipp: Külön feladat, extra munka, túlóra? Néha érdemes bevállalni.

Ikrek

Bár általában megfontoltnak és előrelátónak tart a környezeted, fontos számodra az is, hogy valójában mit gondolnak mások, nem csak az, mit mondanak ki hangosan. Ám lehet, hogy nem ezen kellene törnöd a fejed, hanem valami változást iktatni a mindennapokba! Nem kell mindig azt figyelni, mi jó a környezetednek, most helyezd magad előrébb a többieknél, és hirtelen sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben, ráadásul eredményesebb is leszel.

Munkát keresel? Augusztus nem a topmunkák megtalálásának az ideje számodra, de amit most kínálnak, jó ugródeszka lehet.

Karrier tipp: Néha jó az, ha csak ülsz a babérjaidon, s figyeled, mit csinálnak mások.

Rák

Néha magad sem vagy tisztában azzal, vajon egyedül vagy másokkal szeretnél inkább dolgozni, hisz mindkét formában feltalálod magad, bár augusztusban inkább a csapatfeladatok vonzanak, szívesebben fogod tolni a társaság közös szekerét, mint a sajátodat. Ha csak magadra gondolsz, akkor a munka is lassabban fog haladni. Légy belátó, ismerd be, most egyedül nem tudsz 100%-ot teljesíteni, csoportban viszont te lehetsz a húzóerő!

Munkát keresel? Kissé nehézkesen hangolódsz rá az interjúkra, amit ha lehet, a hónap utolsó két hetére időzíts.

Karriertipp: Oké, hogy dolgozni kell, ráadásul sokat, de mikor fogsz lazítani?

Thinkstock
Thinkstock

Oroszlán

Rettentő nyugtalan, szeleburdi, sőt, szétszórt leszel augusztusban, épp ezért célszerű lenne minden nagyobb feladat lezárása előtt még egyszer leellenőrizned munkádat, vagy megkérni erre egy bizalmasodat. Ha van rá lehetőség, próbáld ki magad újabb területen is, meglepve fogod tapasztalni, micsoda felszabadulást okoz az, hogy a rutinmunka helyett végre a logikádat is használhatod.

Munkát keresel? Miért keresel? Miért nem csinálsz magadnak egy saját vállalkozást?

Karriertipp: Lényeges, hogy mindenkivel maradj tisztelettudó, így még a rossz pillanatok is átvészelhetők.

Szűz

Augusztusban többször lehetsz morcos, mint bármikor máskor, s legszívesebben alaposan odamondogatnál kollégáidnak, főnöködnek, beosztottjaidnak vagy akár még üzletfeleidnek is. Van saját véleményed, nem rejted véka alá, s attól, hogy nem akarják meghallgatni, valójában még neked van igazad. Épp ezért minden kimondott szót rágj meg alaposan, különben igen hamar konfliktusba keveredhetsz.

Munkát keresel? Néha tényleg úgy érzed, ördögi körben vagy, de aug. 22. után hirtelen megváltozik minden körülmény, addig is tarts ki!

Karriertipp: Ne tetézd a feszültséget azzal, hogy bármi áron véleményt akarsz mondani, nem éri meg.

Mérleg

A nyár forróságában nemcsak a melegből, hanem bizony a mellőzöttségből is eleged lesz, kezedbe akarod venni sorsod irányítását, ami nem csoda! Céltudatossá válsz, nem hagyod magad elnyomni, s azt sem fogod eltűrni, hogy minden ostobaságot a te nyakadba zúdítsanak. Bátran, de diplomatikusan közöld, hogy mi az, ami nem tartozik a feladatköröd közé, s már időben sem fér bele a napi nyolcórás munkavégzésbe. Állj ki magadért!

Munkát keresel? Külföldi lehetőségben gondolkodtál már? Nos, ha elsőre elrémiszt, érdemes átgondolni.

Karriertipp: A bátorság most együtt járhat azzal, hogy büszke leszel magadra, ráadásul környezeted is másképp fog rád nézni!

Skorpió

Neked augusztusban semmi nem számít, lehet nyár és meleg, vagy eshet néha az eső, mindegy, mert állandó tettrekészség jellemez. Érdeklődéssel figyeled a világ változásait, sőt, egyes ötleteket és elemeket megpróbálsz ellesni, majd elsajátítani, s lehetőleg gyorsan beépíteni saját feladatkörödbe vagy éppen működő vállalkozásodba. Ha mostanában szánnád rá magad a tanulásra, akkor ülj be az iskolapadba, mert gyorsan eredményt hozó anyagi és erkölcsi fejlődés vár rád.

Munkát keresel? Hívd fel régi munkahelyeidet, egy megüresedett állásra most jó eséllyel pályázhatsz.

Karriertipp: Tégy gesztusokat a kollégáknak vagy feletteseidnek, ez most nem marad hála nélkül.

Thinkstock
Thinkstock

Nyilas

Úgy döntöttél, hogy minden erőt és energiát beleadsz feladataid elvégzésébe, nem leszel felületes, mert nem akarod, hogy szó érje a ház elejét. Ha valaki gyors és kevésbé korrekt munkavégzésre kérne, vissza is utasítod kerek-perec. Amit augusztusban csinálsz, azt szívvel és lélekkel teszed, ne hagyd, hogy bárki rád kényszerítsen olyat, amely valóban lényegtelen. Ráadásul csak az idődet vesztegetnéd vele.

Munkát keresel? A telefonos munkakeresés most előnyösebb és sikeresebb lehet, mint írott önéletrajzokat küldeni.

Karriertipp: Vegyél fel minden telefont, és válaszolj minden e-mailre, még akkor is, ha elsőre nem szimpatikus a megkeresés!

Bak

Nos, ebben a melegben neked sincs sok kedved tüsténkedni, viszont mégis kellemes légkör jellemzi munkahelyedet, vagy akár saját vállalkozásodban is valahogy jobban alakulnak augusztusban a dolgok. Érdemes egy kicsit több időt szánni közvetlen kollégáidra, mert a közös kávézások, egy ebéd elmélyült gondolatokat hozhat, és kiderülhet, miként segíthetitek egymást a jövőben.

Munkát keresel? Ha azt gondolod, hogy holtszezon van, akkor most nagyot tévedsz!

Karriertipp: Légy naprakész és jól informált! Ne eressz el a füled mellett semmit, mert a lényeg úgysem hangosan hangzik el.

Vízöntő

Tele vagy ambícióval, céltudatossággal, pontosan tudod, hogy mit szeretnél mostanság elérni, ehhez viszont már a jelen pillanatban, ebben a kínzó melegben is tenned kell! Legfontosabb feladatod az, hogy kezeld jól kollégáidat, feletteseidet vagy akár üzletfeleidet, még akkor is, ha elképesztő kéréseket intéznek feléd. Gondolj arra, hogy ha intelligensen minden kívánságukat teljesíted, előbb-utóbb benyújthatod a számlát!

Munkát keresel? A tágabb családodban már körbekérdeztél mindenkit, hogy tudnak-e valami lehetőségről neked?

Karriertipp: Ne ronts erőszakosan másra, a kedves közeledéssel is eléred céljaidat!

Halak

Ez a füllesztő meleg nem tesz jót neked, pedig augusztusban általában jól szoktad érezni magad a bőrödben, most mégis kissé szeszélyessé válsz, a kommunikációd sem lesz topon, könnyen banális félreértésekbe keveredhetsz. Még szerencse, hogy ez a fura érzés augusztus 16-án megszűnik, s újra rálelsz energikus önmagadra, a feladataidat még időben elvégzed, sőt, valami újat is felvállalsz. Nosza!

Munkát keresel? Nagyon figyelj megjelenésedre! Az első benyomás mindent eldönt!

Karriertipp: Minden lényeges kérdést beszélj át azzal, akire tartozik, a végső szót pedig közösen mondjátok ki!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.