Szent Iván ünnepe: fényvarázslat az év legrövidebb éjszakáján

Forrás: Thinkstock -
asztrológia szerelem varázslat ezoterika fény Szent Iván napja szerelem spiritualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyári napforduló szinte minden kultúrában a Nap, ebből következően a fény diadalának ünnepe volt, valamint a remény ünnepe is, hogy a fény, amíg csak ember él a Földön le fogja győzni a sötétséget. Vagyis az élet a halált.

Ezt azonban nem bízták a véletlenre régen sem az emberek, a napforduló éjszakáján óriási tüzekkel támogatták, táplálták a fény erejét. Annál is inkább, mert a fény egyik legfontosabb feladata az ártó szellemek távol tartása, messzire űzése volt.
Az ismert Szent Iván-éji tűzgyújtás mellett, amikor az asszonyok a hagyomány szerint illatos füveket, virágokat füstöltek, vagy almát sütöttek a lángokban, egy sor egyéb varázslat is segítette a fény életben maradását. Egészen pontosan magát az életet, az élet körfogását, a szerelmet, a termékenységet is.

Forrás: Thinkstock

A life.hu Szent Iván éjjelére szerelemvarázslattal kedveskedik nektek

Ezt a varázslatot bárki, akár te is elvégezheted, hiszen nem kell hatalmas, lobogó máglya ahhoz, hogy kívánságaid teljesüljenek, elég egy tűz színű gyertya is. Piros, narancs vagy élénksárga gyertyát vásárolj, amelynek aljába karcold bele kedvesed nevét, majd gyújtsd meg a lángot. A gyertya égését úgy kell ütemezned, hogy még éjfél után is lobogjon a lángja, majd meg kell várnod a viasz teljes olvadását, a kanóc utolsó pislákolását is. A varázslat akkor lesz teljes és erős, ha nem hagyod magára a lángot! Fontos tudnod, hogy ez a varázslat párkapcsolati próba is egyben, hiszen az egyik legfontosabb női szerepre készít fel: a szerelem tüzének őrzésére. A régiek is jól tudták, hogy a tűz csak akkor marad egyenletes és erős, ha a nő rajta tartja a szemét a lángon, ha figyel arra, hogy a legnagyobb sötétségben (bajban), éjfél után (a fiatalság múltával) is égjen az a tűz. Bővítheted is a varázslatot kedved, érzéseid, várakozásaid szerint. Szent Iván éjjele ugyanis nemcsak a már meglévő tüzek (szerelmek) őrzésére alkalmas, hanem új tüzek lobbantására is. Ha egyedül vagy és várod a szerelmet, ez az éjjel alkalmas lehet annak bevonzására. Ebben az esetben két piros gyertyát kell gyújtanod: az egyikbe a magad nevét karcold, a másik alját pedig vagy hagyd szűzen, vagy ha már kacsingatsz valakire, akkor annak a férfinak a nevét. Fontos, hogy a te gyertyád tüzével lobbantsd fel a másik gyertyát. Ezzel is jelzed az égiek felé, hogy tiszta szívvel vágyod a szerelmet, hatalmas tüzek égnek benned és képes vagy annak a tűznek a megosztására. Azt is üzened ezzel, hogy önzetlen, elfogadó és adakozó lélek vagy, aki az élet lángját szeretné továbbadni, vagyis megérdemled a szerelmet.

Forrás: Thinkstock

A nyári napforduló június 21-én van, mégis három nappal később jön el a mágikus éjszaka. Ennek oka egy régi naptárreformban és a tropikus időszámítási mód sajátosságában található, tehát nem tévedés: ha segíteni szeretnéd a fény harcát a sötétség ellen, akkor azt ma éjjel kell megtenned.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.