Heti horoszkóp (február 9-15.) - Nyugalomra int a Hold

asztrológia heti horoszkóp horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogyóhold hatása miatt most nem jó sietni, kapkodni, helyette érdemes lassan átrágni magad azokon az helyzeteken, amelyeket eléd sodor az élet. Lassan járj, tovább érsz – legyen most ez a csillagjegyek mottója a hétre!

A most következő napok azért lesznek számodra kedvezőek, mert a fogyóhold energiái kicsit lecsillapítanak, nem fogsz annyit pörögni és forogni, így pedig több idő jut a gondolkodásra és a hosszú távú tervek pontos meghatározására. Ne félj új dolgokba fogni, fontos, hogy merj ismeretlen útra lépni. Bátran tűzz ki magad elé érdekes és nehéz célokat, és nem baj, ha nem vágsz bele ezekbe azonnal, de tudod, hogy hamarosan megteszed a szükséges lépéseket. Legyen valami érdekes kihívás az életedben. Vajon mibe vágnád szívesen a fejszédet még tavasz előtt? Tanulás, sport, egy halogatott vizsga pótlása? Esetleg ideje lenne végre beindítani a saját vállalkozásodat, vagy fejleszteni a meglévőt?

Nem találod a helyed? Valami nem stimmel? Mi hiányzik az életedből? Keresel valamit, de nem leled? Jó hírünk van, ezen a héten biztosan megtalálod azt a fogódzkodót, ami előrelendít. Tény, hogy a múlt héten nem alakult minden a tervek szerint, de most behozod a lemaradást, sőt, új ötletekkel is elkápráztathatod a környezetedet. Szaturnusz eleinte nem kímél, gondolkodásra sarkall, s ha bedugod a fejed a homokba, azzal egy tapodtat sem fogsz előrébb jutni. Tudnod kell, hogy most muszáj szembenézni azokkal, akik eddig hátráltattak, kritizáltak vagy épp számon kértek. Épp ezek az emberek segíthetik a tisztán látást! Egy gyors fordulattal csütörtökre visszatalál minden az eredeti, békés, harmonikus kerékvágásba.

Merkúr és Mars sokat tehet most azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben, és sikert érj el abban, amibe az idődet és ez energiádat fekteted. Ha olyasmit tapasztalsz, ami elsőre nem lesz ínyedre, attól ne ijedj meg, mászd meg az akadályokat, mert összességében minden a hasznodra válik majd. Könnyen lehet, hogy egy csipetnyivel agresszívabb leszel Ikrek létedre a kelleténél, de ez nem lesz hátrányodra! Pont arra lesz elég ez a többlet a következő napokban, hogy jelentős dolgot hozz létre, amihez bizony kell a harcias kitartás és a vasakarat egyaránt. Hangulatod jó lesz, sőt, apránként, de folyamatosan emelkedik, és pozitív gondolataidat át tudod majd ragasztani környezeted egyes tagjaira is.

Az égi események jó hatással lesznek rád, s bár hétfőn még nem, de legkésőbb szerdán érezni fogod, hogy amit az idei évben tettél, az végre eredményt is hoz számodra. Könnyebben haladnak a dolgaid, napról napra aktívabb leszel, megoldasz sok függőben lévő ügyet, s alkalmanként még másoknak is besegítesz. Csütörtökön picit feszültebb lehetsz a megszokottnál, de csak azért, mert nagyon vársz valamire, egy jó hírre, egy pozitív üzenetre, ami mindenképpen meg fog érkezni, ezért pedig légy hálás. Igyekezz mosolyogni, és pozitív kedélyállapotot sugározni magadból, még akkor is, ha belül feszít az izgalom. Bármilyen öröm ér, azt oszd meg másokkal.

Nem dughatod homokba a fejed ezen a héten, rossz stratégia lenne! Ez nem megoldás arra, hogy bizonyos dolgokat nem akarsz megoldani, vagy nincs kedved új útra lépni. Egy Oroszlán így nem viselkedik, hanem küzd. Ha volt is néhány kudarcod, hát fuss neki újra, és mutasd meg, van benned kurázsi. Szerencsére képes vagy leülni, gondolkodni és szerdára új célokat kitűzni magad elé. Persze tény, hogy Jupiter most nem ad hátszelet terveid megvalósításához, ezért is haladsz akadozva. Ha anyagi jellegű ügyekről kell döntened, azokat jól fontold meg, s ha kell, kérj hozzáértő segítséget. Február utolsó harmadában mindenre könnyedén találsz megoldást. A türelem rózsát terem!

Végre sütkérezhetsz a napfényben, akkor is, ha ez most egy kicsit jelképes, hisz az időjárás még messze nem tavaszias. Remek, sikerekkel kecsegtető, energikus napok következnek, csak rajtad múlik, mennyit hozol ki belőlük, hány lehetőséget ragadsz meg, s lesz-e bátorságod beleugrani az ismeretlenbe. Ha kicsit lazábban veszed a dolgokat, akkor sem kerülnek el a sikerek, ha viszont nekidurálod magad, és minden pillanatban eltökélt leszel, a lehető legjobbat és legtöbbet tudod kihozni önmagadból, valamint a kínálkozó lehetőségekből. Úgy válhatsz eredményessé és elismertté, hogy azért most nem kell túlzottan megerőltetned magad.

A bolygók ezen a héten kegyeikbe fogadnak, támogatnak, ösztönöznek, ötletekre sarkallnak. A sors nem von meg tőled semmit, ami jó, eredményes, vagy épp hasznos. Olyan energiákkal leszel körbevéve, melyeket élvezni fogsz, és sok mindennel kapcsolatban tisztábban fogsz látni. Ez kedvez ahhoz, hogy eldönthesd, mit szeretnél lezárni, mit akarsz építeni, mely úton kell továbbhaladnod. Kedvező fényszögek sorozata kínál alkalmat arra, hogy egy régi vágyad felé vezető úton megtedd az első lépést. Eddig csak a bizonytalanság és a kételyek tartottak vissza, de a sors összeboronál valakivel, aki hatalmas inspirációt ad ahhoz, hogy beleugorj az ismeretlenbe.

Hangulatodat semmi nem ronthatja el, minden megy ezen a héten, mint a karikacsapás. Jó hatással leszel másokra, a kedvetleneket felvidítod, mosolyogj sokat, ne félj kimutatni, hogy veled rendben vannak a dolgok. Lesz körülötted biztosan pár pesszimista ember, de ők sem tudnak megingatni céljaid megvalósításában. Meglehetősen kedvező konstellációk állnak a rendelkezésedre, új ismeretségeket és barátságokat szerezhetsz, melyek később komoly segítségedre lehetnek a jövőd formálása kapcsán. Szakmai téren lehet, hogy kissé monotonnak találod jelen helyzetedet, amit ne akarj bármi áron megváltoztatni! Mindennek eljön a maga ideje, ez most inkább a gondolatok, tervek megfogalmazásának hete.

Túlterhelt voltál egész januárban, s február eddigi része is akadozott? Sebaj, ami késik - azaz a siker -, az nem múlik! Tény, hogy igen sok többletmunkát vállaltál magadra, a pihenést pedig jellemzően mellőzted, de most erőfeszítés nélkül jutsz el a célba, és arra is jut időd, hogy regenerálódj. Próbáld meglelni az arany középutat, s az újabb kihívások felkutatása mellett a nyugalom lehetőségére is keress megfelelő alkalmat és helyet. Nem kell örökké túlfeszíteni a húrt. Sem munkatársaid, sem főnököd, barátaid vagy épp családtagjaid nem fognak örülni, ha örökké kifárasztod magad. Az arányok a fontosak, s hogy rálelj a valódi örömforrásokra.

Bakként szívesen kötelezed el magad különböző eszmék és ideák mellett, de csak akkor, ha érted azok lényegét, a célokat és kellően reálisak is számodra. Most fontos, hogy mindent alaposan szemlélj meg, s csak olyan új dolog mellett tedd le a voksod, amely valóban vonz, ami perspektívát nyújt, nem pedig valakinek az unszolása miatt mondasz rá igent. Könnyen lehet, hogy az ismeretlen út hirtelen megnöveli benned a szabadság iránti vágyat, s olyan dolgokban is ki mered majd próbálni a képességeidet, melyekben még sosem tetted. Kiereszted a szárnyaidat, repkedsz, nézelődsz, új dolgokra leszel nyitott, ami bizony jót tesz az önismeretnek és a szellemi fejlődésnek egyaránt.

A heti bolygóállások akadályokat gördítenek eléd, viszont öröm az ürömben, hogy ezek nem óriásiak, csupán kihívások, amelyek a változás szükségességére hívják fel a figyelmedet. Tény, hogy alkalmanként nehéznek tűnő válaszutak elé kerülsz, ami akár egészségi téren, fejfájások formájában is testet ölthet, de hidd el, hogy semmi sem történik véletlenül. Tudd azt is, hogy mindeközben a háttérben ott munkálkodik Jupiter, s ha bajba kerülnél, biztos lehetsz abban, hogy kihúz a csávából. Munkád, vállalkozásod, esetleg tanulmányaid terén felkészülhetsz apróbb kellemetlenségekre, illetve néhány félreértés megkeserítheti egy-egy órádat, de a lényeg, hogy ezeket a helyzeteket könnyen tudod kezelni, ha toleráns vagy a környezeteddel.

Érzékenységed jelentősen megnő ezen a héten, hangulatod a szokásosnál is változékonyabb lesz, viszont remekül rá fogsz tapintani mások gondolataira, érzelmeire, fájdalmaira, így pedig egyfajta jótevő válhat belőled, mert segíthetsz a bajba jutottakon akkor is, ha egyébként azt nem kérték tőled. Környezeted egyes tagjai nehezen tudnak majd veled szót érteni, mert úgy fogják érezni, hogy kiszámíthatatlan vagy, ám akadnak olyanok, akikkel szavak nélkül is megértitek egymást. Ha azt tapasztalod, hogy páran el is kerülik a társaságodat, az nem véletlen, ugyanakkor nyugodj meg, mert majd minden magától helyrerázódik. Különösen hétfőn, kedden és szerdán észlelheted, hogy akadozva megy a kommunikáció, aztán csütörtöktől fordul a kocka, újra tudsz majd mosolyogni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.