Mégis mi köze a Kecske évének a birkákhoz és a kosokhoz?

Forrás: AFP -
kecske éve kínai újév horoszkóp Újév kínai horoszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Február 19-én virradóra elkezdődött a Kecske éve, de a kecske helyett sok esetben birkákat, kosokat és juhokat ábrázoló díszekkel, dekorációs elemekkel találkozunk. Mégis mi köze a kecskének a birkához?

A jang (yang) jelentése a kínai nyelvben egyszerre kecske, birka és kos, ősidők óta a jószerencse, a béke, a jó természet szimbóluma. Kedvelik, mert úgy tartják, általában szelíd, nyugodt, csendes természetű, és egyben hasznos is. A jang karakter, mint elem, több pozitív tartalmú szóba ékelődött bele.

/1502/Kecsk201521910822

Pontosan melyik állatot is jelöli a jang? Szakértők különbözőképpen foglaltak állást, ám legutóbb - annak ellenére, hogy az idei papírkivágások, plüssállatok, díszek többsége leginkább a kosra emlékeztet - a hongkongi South China Morning Postban egy egyetemi irodalomtanszék-vezető azt valószínűsítette, hogy a jang a kecskére utal.

Forrás: AFP

Ho Cse-va egyebek között azzal érvelt, hogy az ősi Kínában hatféle állatot ettek az emberek, lovat, marhát, kecskét, disznót, kutyát és csirkét. Valamennyien szerepelnek a 12 állat között. Ráadásul a hatból a kecske rendelkezett a legnagyobb státusszal, mivel a múltban csak a gazdag arisztokraták engedhették meg maguknak, hogy az asztalukra kerüljön - magyarázta a professzor.

Mi vár ránk a Kecske évében?
A kecske évében az érzelmek, a hangulatok és a kommunikáció kerülnek előtérbe.

Család: Régi családi sérelmeid, felszínre kerülnek és most alkalmad nyílhat arra, hogy tisztázd szeretteiddel a konfliktusaid.

Szerelem: A 2014-ben véget érte szerelmek, most újra fellángolhatnak és az, akivel szakítottál, újra kopogtathat az ajtódon. Légy óvatos, gondold meg, érdemes-e újrakezdeni az illetővel!

Pénz: Jók hangzó ajánlatokat kétszer is gondold át, mert lehet, hogy olyan csavar van benne, ami később több veszteséggel jár, mint nyereséggel!

Tervek: A kecske évében, a régi dédelgetett álmaid, terveid valóra válhatnak, ha minden nap a tudatodban tartod a pontos elképzelésiedet. Szinte tenned sem kell érte és megvalósulnak a vágyaid.

Ilyen vagy, ha a Kecske jegyében születtél

A Kecske jegyében születettekre azt mondják, személyiségük többnyire tartózkodó, lazák és nyugodtak; nem szeretnek a reflektorfényben lenni, megértőek és megbocsátók, miközben hiúak és érzékenyek a kritikára. A legjellemzőbb tulajdonságuk, hogy békeszeretők, kerülik az összeütközéseket. A Kecske évében itt az idő a konfliktusokat hátra hagyni.

A Kecske évében született hírességek között van Bill Gates, George Harrison, Isaac Asimov, Julia Roberts, Mark Twain, Mel Gibson, Michelangelo, Mick Jagger és Thomas Alva Edison.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.