G-pont feltöltés: új módszer a szexuális örömérzet fokozására

szexualitás G-pont feltöltés orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már hazánkban is elérhető egy olyan beavatkozás, amely a G-terület mesterséges kiemelésével fokozza a vaginális orgazmus intenzitását. Az eljárást az esetek döntő többségében csak egyszer kell elvégezni, hiszen a hatás tartósságáért az injekció helyén később kialakuló mérsékelt szövetszaporulat a felelős.

Elősegíthető-e, hogy a nők a közösülés során a szokásosnál is intenzívebb, teljesebb orgazmust éljenek meg? Egy néhány éve az USA-ban kifejlesztett eljárás a G-terület feltöltésével éri el mindezt. Az angol szóval "G-shot"-nak nevezett beavatkozás azon a hipotézisen alapul, hogy a G-pont "kiemelésével" fokozható az orgazmus élménye, amit immár több, a beavatkozáson már átesett nő beszámolója is alátámaszt.

Az eljárás során egy hialuronsavas mikroinjekciót juttatnak a G-területre, amely a vagina megfiatalításának (genitális rejuvenáció) része is lehet. A G-pont feltöltés mellékhatásairól és biztonságosságáról dr. Erős Erika szerint még külföldön sem végeztek valódi (kettősvak, placebokontrollált) klinikai vizsgálatot. A beavatkozásról azonban tíz páciens részvételével egy magyar felmérés is készült - dr. Gasztonyi Zoltán szülész-nőgyógyász együttműködésével.

Az előzetes hazai vizsgálat 3 résztvevője a beavatkozás előtti 3 hónapban nagyon ritkának értékelte az orgazmus gyakoriságát (egy önpontozós skálán), 3 résztvevő ritkának, 4 pedig közepesen gyakorinak. Az eredmények alapján az eljárással libidónövekedés és többszörös orgazmus is elérhető. A változás mértéke 2 esetben enyhe, 4 esetben mérsékelt, 4 esetben pedig kifejezettnek bizonyult. Az orgazmus intenzitása 7 esetben nőtt, 3 esetben pedig csökkent az orgazmus eléréséhez szükséges idő.

Néhány perces, fájdalmatlan beavatkozás

A beavatkozást - más intézményekkel ellentétben - az esetek döntő többségében csak egyszer kell elvégezni ahhoz, hogy fokozott maradhasson a szexuális örömérzet (a hatást az anyag beadásának helyén kialakuló mérsékelt szövetszaporulat teszi tartóssá). A G-területre adott injekciót egy steril műanyag lapoccal történő feltárás előzi meg, amelyet fertőtlenítés követ (általában vizes jódoldattal). A G-területre jellemző nyálkahártyaréteg alá vékony tűvel ellátott fecskendővel körülbelül 1 milliliter hatóanyagot juttatnak. A beavatkozás az esetek döntő többségében fájdalmatlan, és mindez alig néhány percet vesz igénybe. Az injekció helye körülbelül egy nap alatt gyógyul - a hatóanyag nagyjából fél év után szívódik fel.

További információkkal a 224-5442-es, vagy 201-2194-es telefonszámokon állnak rendelkezésre az Istenhegyi Nőgyógyászati és Családtervezési Centrum munkatársai. Ugyanitt időpontot is kérhetünk a beavatkozást megelőző konzultációra, ahol azt is felmérik, hogy nincs-e a G-terület feltöltését akadályozó egészségügyi problémánk.

(támogatott cikk)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.