Így kezeld, ha a férjed pornót néz szex helyett

pornó párkapcsolat szex szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Unod már, hogy a pasid minden este a szexcsatornára alszik el? Eleged van abból, hogy a veled való hancúrozás helyett állandóan pornóoldalakon szörföl? Akkor itt az idő, hogy a kezedbe vedd az irányítást. Van néhány tuti tippünk, hogyan oldható meg ez a roppant bosszantó szitu.

A szex iránti vágy ősi késztetésként munkál mindegyikünkben. Bár az egyéni igényeink nagyon különbözőek, abban azért egyetérthetünk, hogy a szexualitás alapjaiban határozza meg a hétköznapjainkat. Amikor rendszeres, kielégítő élményekben van részünk, egészen más a hangulatunk és a közérzetünk is. Vidámabbak vagyunk, többet mosolygunk, nagyobb az önbizalmunk és kevésbé adjuk át magunkat a stresszes helyzeteknek.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Ha viszont becsúszik pár szexmentes nap vagy hét, feszültebbek leszünk. Idegesebben, frusztráltabban viselkedünk, hamarabb fennakadunk az apróságokon, és hajlamosabbak vagyunk negatívabban gondolkodni. De ne legyünk egysíkúak: nemcsak a szexuális késztetés, hanem a szexuális ingerekre való fogékonyság is alapvető része a repertoárnak. Nehéz ezt kimondani, de valahol természetes, hogy a pasik felrántják a szemöldöküket a szép fenekű lányok láttán, hogy odavannak a pucér csajos háttérképekért, és hogy előszeretettel néznek pornót a tévében és a neten. Az viszont már cseppet sem oké, ha olyannyira jóllaknak ezekkel a mesterséges ingerekkel, hogy mi már semmi vágyat nem tudunk gerjeszteni bennük.

Ti hogy álltok a pornóval? Nézitek? Nem?







thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com



1. Ne képzelődj!

Mielőtt még bármit is lépnél ez ügyben, tisztázd magadban, hogy reálisan látod-e a problémát. Tényleg mellőz a tévében pózoló macák miatt? Gyakrabban nézi a szexműsorokat, vagy csak eddig nem vetted észre? Nem vagy elutasító vele? Nem veszekedtetek túl sokat az utóbbi időben? Nem lehet, hogy csak arról van szó, hogy azért néz több pornót, mert mostanában éjjel-nappal dolgozol?

2. Kutass!

A partnerednél a valós élmények helyét a virtuális kielégülés vette át? Jobb, ha nem ülsz ölbe tett kézzel! De ugye mondanunk sem kell, hogy a sértődős-magadba fojtós-zokogós hozzáállás itt nem játszik?! Ne duzzogj, inkább gondold végig higgadtan a helyzetet: mióta tart a probléma? Mit gondolsz, mi válthatta ki? Volt nagyobb krízisetek? Komolyabb stresszhelyzet? Betegség? Impotencia-problémák? Történt valami nagyobb változás az életetekben? Elég időt töltötök együtt?

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

3. Csábíts!

Jó esetben ez a probléma szavak nélkül is orvosolható. Lecserélt a képernyőn pózoló csajokra? Csábítsd vissza! Irány a fehérneműbolt: válassz valami extra szexi rucit magadnak, amitől tudod, hogy beindul a kedvesed. A legközelebbi közös estén pedig már el is csavarhatod a fejét: kényeztesd, szeretgesd, mutasd meg, mire vágysz, előtte pedig - biztos, ami biztos - húzd ki a tévékábelt a konnektorból. Ha meg vagy elégedve az eredménnyel, gondoskodj róla, hogy mostantól ne a tévés élményekre, hanem rád fenje a fogát.

4. Beszélj róla!

Hiába minden? A pasi elhúzódik, rendszeresen visszautasít, kineveti a szexi rucit, és ha lekapcsolod az esti "műsort", leül a gép elé és magára zárja a dolgozószoba ajtaját? Ne dühöngj, inkább próbáld meg ezt a problémát - ahogy a többit is - higgadtan kezelni. Keress egy alkalmas pillanatot, amikor mindketten nyugisak vagytok, és vezesd fel óvatosan a témát. Mondd el, te hogy látod a helyzetet, milyen változást vettél észre, mit érzel, milyen igényeid lennének. Semmiképp se vádaskodj, inkább hallgasd meg az ő nézőpontját is, és próbáljatok közösen megoldást találni a folytatásra. Ketten nem megy? Akkor kérjetek szexuálpszichológustól segítséget!

Tippünk: Randizz az interneten!



Tippünk: Tudj meg mindent a szexfüggőségről!



Mit tanácsol még a pszichológus?

Ha úgy érzed, hogy a virtuális élmények átvették az irányítást az ágyban, minél hamarabb el kell kezdened dolgozni a probléma megoldásán. Felesleges megsértődni, kiabálni vagy megalázni, a férfiassága hiányával gúnyolni a másikat, de önmagunk hibáztatása és a csendes szenvedés sem visz közelebb minket a célunkhoz. Ha fontos számunkra a kapcsolat, fel kell vállalni a másik előtt a problémáinkat, és törekedni kell a kompromisszumos megoldásra. A kulcs a türelem és a kooperáció. Nyugodtan, óvatosan kell közelíteni ehhez a témához, és türelemmel kell lenni, ha a párunk kezdetben hárítja a probléma tényét, vagy visszautasítja a megoldásra irányuló törekvésünket.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.