párkapcsolat szex szerelem biszexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mit gondoltok, átlagosan hány nő lesz biszexuális, a gyengébbik nem hogy áll az anális szexszel, és mennyi ideig lehet kibírni szex nélkül az egy fedél alatt élő kedvessel? 

Thinkstock
Thinkstock

Az Amerikai Nemzeti Családnövekedési Vizsgálat nemrég egy igen átfogó felmérést készített a szexuális szokások feltérképezése céljából, és a kutatásból igen megdöbbentő eredmények születtek. Ehhez alapul vettek egy hasonló, 2002-es felmérést, és kiderült, komolyan változtak a szexuális szokások az utóbbi majd' tíz évben.

1. Később veszítjük el a szüzességünket

Mostanában tovább várunk a szexre. A 15-24 év közötti nők 29%-ának, a férfiak 27%-ának még nem volt szexuális kapcsolata. 2002-ben ez az eredmény mindkét nemnél 7% volt!

2. Hátulról célba érni

A nők egyharmada már próbálta az anális szexet: a megkérdezett nők 36%-a, a férfiak 44%-a már tudja, milyen a "hátsó ajtón" való behatolás.


3. Egyre népszerűbb a biszexualitás

A határvonalak elmosódni látszanak a szexualitásban - egyre több nő próbálja ki ugyanis a lányokkal a szexet. A 25-44 év közötti nők 12%-a már volt nővel, a férfiaknál ez a szám azonban épp a fele: mindössze 6%-uk büszkélkedhet azzal, hogy egy másik férfival bújt ágyba heteroszexuális létére. A 2002-es adatokat nézve ma egyre több nő lesz biszexuális, a férfiak kedve azonban csökkent a saját nemük iránt.

Thinkstock
Thinkstock

4. Párkapcsolat szex nélkül

Az együttélés nem mindenkinél jelent rendszeres szexuális életet. A kutatásból az a megdöbbentő tény derült ki, hogy száz nőből egy egyáltalán nem szexelt párjával az utóbbi tizenkét hónapban.

5. A nők és partnereik - számokban

Az nem kérdés, hogy a férfiak gyakrabban cserélik partnereiket, mint a nők. A 15-44 év közötti nők 11%-a még szűz, 22%-uknak eddig még csak egy férfival volt szexuális kapcsolata, 31%-nak hat partner jutott, és a gyengébbik nemnek mindössze 8%-a dicsekedhet 15 vagy annál több partnerrel. A férfiaknál ebben a korcsoportban szintén 11%-nak nem volt még partnere, 15%-nak volt már egy, 26%-uknak pedig átlagosan 10 barátnője volt, és 21%-uknak volt már tizenötnél több partnere.

Tippünk: A szüzesség elvesztése - Nézd meg videónkat!

Tippünk: Randizz az interneten!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.