Biztos, hogy ideje szakítani? - Ezért figyelj a barátnő "jó tanácsaira"

párkapcsolat barátnő tanács férfi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kétség sem férhet hozzá, hogy szívbéli barátnőid jót akarnak neked. Talpra állítanak, amikor magad alatt vagy, veled együtt szidják a pasidat, amikor az átgyalogolt rajtad, sőt akár helyetted is meghozzák a döntést: itt az ideje a szakításnak.

Tipp! Szépségkirálynő-jelöltek fehérneműben. Kattints a galériáért!


Biztos, hogy jól van ez így? Vajon tényleg azért kritikusak ennyire a barátaid, mert úgy aggódnak érted? Az önmagadról alkotott képet jelentősen befolyásolja a környezeted véleménye, és leginkább az a szűk baráti kör, amely - akár a családod megítélésével is szembeszállva - tükröt tart eléd. Még akkor is, amikor úgy hiszed, önállóan hoztál meg nagy döntéseket, sok esetben csak megfeleltél a számodra fontos barátnők kimondott vagy ki nem mondott elvárásainak.

Thinkstock
Thinkstock

A párkapcsolat tiltott zóna?

A fontos döntések szempontjából különösen érzékeny terület a szerelem és a párkapcsolat, hiszen ha nem figyelsz, és csak a környezeted véleményére hallgatsz, lehet, hogy a józan eszed és a szíved ellenére fogsz cselekedni. Ez persze nem azt jelenti, hogy soha ne kérd ki a barátnők véleményét, vagy ne vedd fontolóra, amit mondanak, de figyelj arra is, hogy mit súgnak az ösztöneid.

Edina, nyomozó (35)

"Határozott embernek tartom magam, és a környezetem is ebben erősít meg, nincs is nagy barátnői kör körülöttem, soha nem éreztem, hogy erre szükségem lenne, de azért akad három csaj, akikkel gyerekkorom óta tartom a kapcsolatot. Amikor megismerkedtem a jelenlegi párommal, akkor viszont úgy éreztem, hogy a lányok ellenem, egészen pontosan a pasim ellen fordultak. Valahogy semmi nem tetszett nekik. Hosszan cikizték, hogy Zoli kisebb nálam, ráadásul alacsonyabb beosztásban dolgozik, kevesebbet keres. Hiába beszéltem nekik a párom kivételes érzékenységéről, műveltségéről, hiába hoztam össze őket többször is, hogy ráérezzenek arra a varázsra, ami engem rabul ejtett, nem értem célt. A csajok kórusban szidták előttem és egy idő után azon kaptam magam, hogy én is más szemmel méregetem őt, hogy szinte már tényleg ciki, hogy magasabb vagyok, hogy kezd kínossá válni, hogy többször fizetem én a vacsorákat. Zoli persze észrevette a "változást", és kérte, beszéljünk a kapcsolatunkról. Elmondtam a kétségeimet, még pontosabban a csajok kétségeit, hiszen azok nem az enyémek voltak, csak kezdtek beépülni a saját látásmódomba. Zoli nem akart meggyőzni, nem vitázott, nem fényezte az értékeit. Azt mondta, ebben ő nem segíthet, nekem kell tudnom, hogy valójában kire van szükségem. Azt javasolta, szüneteltessük egy kicsit a kapcsolatot, nézzük meg, hiányzunk-e egymásnak. Alig telt el két hét, majd' megbolondultam, hogy nincs mellettem. Naponta ötször nyúltam a telefon után, hogy a tanácsát kérjem, hogy a véleményemet ütköztessem az övével. Hiányzott a keze a derekamról, a kisfiús mosolya, a hangja, az okossága. Közben hiába robbant be egy nálam magasabb, "szuperpasi" az életembe, akiért odavoltak a barátnőim, nekem Zolira volt és van szükségem."

Átalakítunk! Merész külsővel és vidám színekben hódít Anett. Kattints a galériáért!


"Vakon jártam a saját utam"

Fontos az is, hogy ne utasítsd el a barátnők meglátásait teljesen, mert sokszor a téged jól ismerő és szerető, de józan figyelemre van szükség. Főleg akkor, amikor nagyon szerelmes vagy, és nem objektíven látod a másikat. Könnyen lehet, hogy akár évekig az orrodnál fogva vezethet egy pasi, mire te csalódásokon át ébredsz rá arra, hogy hiba volt őt választanod. Nos, ebben az esetben kifejezetten jól jöhet egy határozott, téged védő külső vélemény. Persze a legtöbb esetben falra hányt borsó az észhez térítő beszéd, máskor meg épp a barátnőid és közted támad akár évekre szóló harag az őszinte szó miatt.

Thinkstock
Thinkstock

Réka, masszőr (34)

"Ritával és Rozival gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Mi, a három 'R' azt hittük, egy életre összetartozunk. Egy főiskolára jelentkeztünk, azt terveztük, majd egy időben lesz pasi, baba, mindent egymáshoz hangolva csinálhatunk. Aztán én megismerkedtem Viktorral és borultak a tervek. Viktor húsz évvel volt idősebb nálam, mindhármunkat tanított a főiskolán, és a lányok teljesen kikészültek, amikor megtudták, hogy összejöttem vele, mert Viktor nős volt, négy gyerek apukája. A csajok azt állították, hogy csak egy leszek a sok közül, akikkel viszonya volt vagy lesz, mert tudtunk az egykori barátnőiről is. Én mentem a saját fejem után, nem akartam meghallani az igazságot. Vakon jártam a saját utam, és mert a lányok kritikája fájt, kiszálltam a társaságból. Két évig csak Viktornak éltem. Szenvedtem a hétvégeken, mert akkor a családjával volt, és bántott az is, hogy a lányokkal sem találkoztam. Nélkülem jártak bulizni, míg én egyedül gubbasztottam az albérletben, mert elköltöztem a koleszból is, ahol Viktor előtt együtt laktam a csajokkal. Két év telt el így, és végül mindenben a barátnőimnek lett igaza: az utolsó évben az új diákokból választott magának barátnőt. Teljesen kikészültem, de a lányokkal legalább rendeződött a kapcsolat."

"Szépen felszedte a pasimat"

Nem szabad figyelmen kívül hagynod azt sem, hogy a barátnőd vagy barátnőid pároddal kapcsolatos véleményét befolyásolhatják saját tapasztalataik is, vagyis a kudarcaikon vagy épp a vágyaikon át szemlélhetik a te sikeredet vagy érzelmi viharaidat. Az is előfordulhat, hogy a jó tanácsok mögött a kudarcaikból fakadó ellenséges érzelmek feszülnek - esetleg féltékenyek vagy önzők.

Anna, idegenvezető (26)

"Verával, a 'legjobb' barátnőmmel a főiskolán ismerkedtünk meg. Szókimondó, vidám lánynak ismertem meg, akivel jó volt együtt lakni, és jókat lehetett bulizni. A legféltettebb titkaimat is elmondtam neki, többek között a pasimról is meséltem. Neki dicsekedtem el, amikor Karesszal összejöttem, neki teregettem ki a szexuális élményeimet is. Nos, ez utóbbi olyan sikeres volt, hogy Vera érdeklődését is felkeltette a dolog, de ez persze csak később derült ki. Észrevettem, hogy ha Kareszról esett szó, Vera húzza az orrát. Szerinte nem volt elég okos, sőt egy este azzal jött haza, hogy látta Kareszt egy másik csajjal sétálni. Addig-addig pedzegette, hogy nem illünk össze, és hogy Karesz csak átver engem, míg a végén elhittem. Kareszra támadtam, miért kavar más csajokkal és hiába állította, hogy egy szó sem igaz a dologból, nem hittem neki. Szakítottunk. Pár hét múlva influenza miatt néhány napot a szüleimnél töltöttem, de már izgultam a vizsgák miatt, ezért váratlanul visszautaztam a fővárosba. Kareszt és Verát ott találtam az albérletben. Miután a 'barátnőm' sikeresen elintézte az okos tanácsaival, hogy szakítsunk, szépen felszedte a pasimat. Szóval ennyit a barátnők 'jó tanácsairól'."

Tipp! Vicces és meghökkentő képek a népszerű elnökről. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.