konfliktus párkapcsolat LifeNight veszekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A San Franciscó-i Egyetem kutatói szerint nem csak a békítő szexért éri meg időnként konfliktusba keveredni a pároddal.

Ahogy öregszünk, úgy ritkulnak a veszekedések és az azt követő édes békítő szexek - derül ki egy amerikai felmérésből. A vizsgálat során a San Franciscó-i kutatók középkorú és idősebb párok házasságát követték nyomon 13 éven át. Három alkalommal pedig szalagra is vették, ahogy olyan mindennapi problémákat vitattak meg, mint a pénzügyek vagy a háztartás. Ahogy múltak az évek, mindkét nem képviselői egyre gyakrabban váltottak át ilyenkor olyan témákra, melyek kevésbé nézeteltérés-gyanúsak.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

"Az emberek gyakran úgy érzik, fel kell áldozniuk egy kapcsolatban az érzéseiket a béke fenntartása kedvéért" - állítja a kutatás vezetője, dr. Sarah Holley, aki szerint bár ez a kényelmesebb út, az évek során rengeteg düh és harag halmozódhat fel ezzel a módszerrel. Egy korábbi floridai kutatás már kimutatta, hogy a veszekedő párok sokkal boldogabbak, mint azok, akik egyszerűen csak szemet hunynak és megbocsátanak.

Fotó: Julian Laidig
Fotó: Julian Laidig


Kövesd a Szexpázsit blogot a Facebookon is!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit, valamint egy jó történetet.
Kövesd a Szexpázsit oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A SZEXPÁZSIT OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.