Tényleg visszatartják a férfi fogamzásgátlókat? című cikkünkben azt írtuk, a teremtés koronái már a gondolattól is hidegrázást kapnak, hogy lenyeljenek egy olyan bogyót, amelyet egereken teszteltek, és amik valamilyen formában kárt tehetnek tökéletes spermáikban. Most ezzel kapcsolatos pasivélemények következnek.

Ha forgalmaznának Magyarországon a női tablettához hasonló férfi fogamzásgátlót, elképzelhetőnek tartod, hogy beszedd?

Forrás: Thinkstock
Béci, 26, sofőr:
"Persze, ha nincs komoly vagy veszélyes mellékhatása. A férfiak számára elérhető fogamzásgátló módszerek palettája egyébként is elég szűkös. Leginkább csak az óvszer van, ami nagyon sokat von le az együttlétek élvezetéből."
Tibi, 28, rendezvényszervező:
"Simán el tudnám képzelni. Ha működne, egyértelmű, hogy bevállalnám."

 Mely mellékhatásoktól tartasz leginkább?

Béci:
"Impotencia, sterilitás, elnőiesedés, rák, depresszió, letargia és csökkent szexuális vágy."
Tibi:
"A legjobban? Attól, hogy nem működik."

Szívesen vállalnád fel a kapcsolatodban a családalapítás, és így a védekezés teljes irányítását? Vagy helyénvalónak érzed, hogy a tablettával jelenleg a nők tartják a kezükben ezt a kérdést?

Forrás: Thinkstock
Lóránt ,30, színész:
"Szerintem ezt a kérdést csak közösen, teljes egyetértésben szabad meghozni, és akkor mindegy, hogy ki szedi a tablettát. Ha csak az egyik fél döntésén múlik, akkor az biztos, hogy kényszerré válik a másik számára."
Márk, 25, orvostanhallgató:
"Persze, természetes, hogy átvállalnám az irányítást és a felelősséget. Nincs azzal sem bajom, hogy jelenleg a nőknél van a labda. Valójában már ez épp akkora rizikó, ha a csaj akar gyereket, a srác meg nem."

Gondolod, hogy a nők önként, nyugodt szívvel kiengednék a kezükből ennek irányítását, és rábíznák a védekezés kérdését a férfiakra?

Zalán, 29, tanácsadó:
"Szerintem a nők egy része nem tenné, de egy másik része szívesen lemondana a fogamzásgátló szedéséről és az ezzel járó problémákról. Egy tartós kapcsolatban élő monogám lány számára, aki bízik a partnerében, ez egy jó alternatíva lehet. A pasizós/csajozós fiatalok esetében pedig, akik nem egy fix partnerrel élik a nemi életüket, nem lenne baj, ha a férfiak is védekezhetnének. És itt a hangsúly az is-en van!"