Nem ez lesz az első olyan cikkünk, ahol arról értekezünk, hogyan torzulnak a mai ismerkedési szokások. A férfiak tétovaságáról több ízben is szó esett már, de a Pasik, akik pénzért hazudnak a szingliknek című írásunkban is bemutattunk már egy igencsak meglepő csajozási rítust. Most Olivér, a Life.hu egyik beépített pasija mesélte el, hogyan próbálják felcsípni újabban a nők a bárban.

"Karácsony óta vagyok egyedül, így gondoltam, megosztom az első igazi szingli hétvégém tapasztalatát. Én lepődtem meg ugyanis a legjobban a történteken" – kezdi történetét a 28 éves srác.

"Péntek este egy belvárosi kocsmában ittunk két barátommal. Az egyikük szintén friss szingli, a másik pedig lelkiismeret-furdalás nélkül hazudja magát annak. Nem csináltunk semmi különöset, csak ültünk a söreink mellett és beszélgettünk. Kis szemezés volt lányokkal, de semmi direkt kezdeményezés nem történt, egészen éjfélig.

Forrás: Thinkstock

 

Íme, az első eset:

Két lány jött oda az asztalunkhoz, akik eddig másik társasággal mulattak, és megkérdezték, leülhetnek-e hozzánk. Mi szívesen vettük a társaságot, így odébb csúsztunk és bemutatkoztunk. A másik szingli barátomnak mennie kellett, így hamar kimentette magát, de én és az álszingli haverom maradtunk.

Már az, hogy csak így simán leszólítottak minket is elég meglepő volt, de utána nagyon érdeklődően és elég határozottan nyomulni is kezdtek. Pár perc után azt vettem észre, hogy ez már rendes fűzés, és hogy itt most igenis engem szednek fel. A csaj, akivel dumáltam, egyébként kedves volt, és még azt sem engedte, hogy meghívjam valami innivalóra. Mikor később az asztaltársaságuk elindult, ők is velük tartottak, de mielőtt még mondhattam volna bármit, megkérdezte, hogy megadnám-e a számom. Amikor megtettem, megcsörgetett, hogy lássa, nem kamu számot adtam meg.

Miért, van olyan pasi, aki ilyenkor kamu számot ad meg?

Persze, amikor elmentek, a haverommal megmagyaráztuk magunknak, hogy mindez véletlenül történt, ezért nem is foglalkoztunk tovább az üggyel. Másnap aztán ismét lementünk a szokásos helyre egy kis búfelejtéses beszélgetésre.

A második eset:
Forrás: Thinkstock

Megint beszélgetés, sörözés, kis szemezés az aznapi lányokkal, egészen 23 óráig. Akkor egy kiscsaj odalépett a pulthoz, ahol épp beszélgettünk, azzal, hogy: 

Sziasztok! Igazából te kellesz nekem!

Közben az ujjával rám bökött. Én egy pillanatnyi döbbenet után csak azt tudtam kérdezni, hogy mire? Erre ő megkért, menjek az asztalukhoz, ahol a barátnőivel vannak, mert az egyik csajszi nagyon le szeretne velem fotózkodni. Először azt hittem, összekever valakivel, így gyorsan bemutatkoztam, hogy eloszlassam a félreértést. De ő így is ragaszkodott hozzá, én meg belementem. Odaérve bemutatta a két barátnőjét és egy srácot is, aki velük volt. Megkértek, üljek le a lány mellé, majd gyorsan csináltak rólunk vagy tíz képet. Ezután meghívtak minket, csatlakozzunk hozzájuk. Mivel egy darab szabad asztal sem volt, és egyébként is szimpatikusak voltak, elfogadtuk az invitálást és beszélgetésbe kezdtünk velük. Azonban nem telt el sok idő, és megint úgy éreztem magam, mint előző nap.

Teljesen biztos voltam benne, hogy itt már megint engem szednek fel, és meglepődve ismertem fel a trükköket, amikkel anno én is próbálkoztam. Ilyen a kiemelt figyelem, a folyamatos érdeklődés, a lassú, de határozott fizikai közeledés. Alig egy óra ismeretség után az egyik csaj megkérdezte, megcsókolnám-e. Mikor elmentek, az előző estiekhez hasonlóan begyűjtötték a számainkat, majd azzal a zárszóval, hogy ha nem baj, felhívnának majd valamikor, távoztak.

Itt már azért tényleg eléggé furcsa volt, hogy egy hétvége alatt másodszor találtuk magunkat fordított helyzetben. Személy szerint én azt sem értettem, miből maradtam ki az utóbbi hat évben, amíg párkapcsolatokban éltem. Ja, és hogy végül megcsókoltam-e a lányt? Az maradjon titok."

A szakértő véleménye:
Deáki Tímea, a Life.hu párterapeutája korábban kifejtette már a véleményét azzal kapcsolatban, kinek hol a helye az ismerkedési folyamatban. Szakértőnk szerint kétségtelenül változnak és torzulnak ugyan a szerepek, de a vadászösztön továbbra is alapfelszereltség a kor férfimodelljében.

"A férfiak és a nők tényleg nem egy bolygóról jöttek. Egy nő továbbra sem engedheti meg magának, hogy azonnal sokat ad magából. A férfiak még ebben a mindent nyugodt szívvel váltogató világban is szeretik meghódítani a nőt. Muszáj egy kicsit küzdeniük, különben nincs számukra értéke a dolognak."