Az elhunyt énekesnőt 23 évvel ezelőtt fenyegették meg azzal, hogy kitálalnak titkos szerelmi életéről – állítja egy nemrég megjelent botránykönyv.

250 ezer dollárt követelt Whitney Houstontól egy egyelőre ismeretlen nevű ügyvéd, hogy megőrizze az énekesnő titkát – írja a The New York Post a világsztár önéletrajzi ihletésű könyve alapján.

Forrás: AFP/Kevork Djansezian

A lap szerint a férfi állítólag mindent tudott Whitney Houston akkor függőben lévő szerelmi életéről, és azzal fenyegette, a nyilvánosság elé áll, és kitálal Robyn Crawforddal folytatott leszbikus kapcsolatáról. Az ügyre egy 1992-es FBI jelentés világított rá, amelyből az is kiderül, hogy Whitney édesapja, John Houston végül rendezte az ügyet egy titoktartási szerződéssel.

Az énekesnő egy korábbi testőre, Kevin Ammongs szerint John Houston félt a lelepleződéstől, és állítólag 6 ezer dollárt ajánlott neki azért, hogy megfenyegesse Crawfordot, ám ő nemet mondott az ajánlatra.

Whitney Houston három évvel ezelőtt hunyt el. Holttestére egy Beverly Hills-i szállodaszoba fürdőkádjában találtak rá, valószínűleg belefulladt.