Gyakorold a derűt! Állítólag egyszer már egy férfi is megértette...

Forrás: Thinkstock -
pihenés gyógyítás kikapcsolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rossz alapanyagokból nem fogsz tudni jó vacsorát készíteni. Nem túl jó állapotban lévő, frusztrált embereknek nem lesz túl jó a párkapcsolata sem. Tehát akkor mi a megoldás? Ne legyél frusztrált! Nagyon jó tanács, mondhatom. Körülbelül olyan jó, mint amikor az orvos azt mondja a betegének: "Ne idegeskedjen annyit, árt az egészségének!"
Forrás: Thinkstock

Elmesélek egy történetet, és elmondok egy technikát, ami nekem nagyon bevált.

Egyszer egy gyógyító meglehetősen furcsa tanácsot adott egy frusztrált embernek. Az izgatottan mesélte a gyógyítónak, hogy milyen hatalmas mennyiségű munkát kell elvégeznie nap mint nap.

- Minden este hazaviszem a munkámat - mondta idegesen.
- Miért viszi haza? - kérdezte a gyógyító csendesen.
- Mert meg kell csinálnom - füstölgött.
- Más nem tudja megcsinálni, vagy segíteni önnek?
- Nem! - csattant fel a férfi. - Én vagyok az egyetlen, aki meg tudja csinálni. Jól kell megcsinálni, és csak én tudom elvégezni, ahogyan kell, minden rajtam múlik - válaszolta.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint: ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

A gyógyító a következő receptet adta:

A páciensnek napi egy órát kellett kivennie a munkaidejéből, és sétálnia egy nagyot. Aztán heti fél napot kellett kivennie, és azt a temetőben tölteni. A férfi döbbenten kérdezte:

- Miért kellene fél napot töltenem a temetőben?
- Azt szeretném, hogy sétálgasson ott, és nézegesse azoknak a sírkövét, akik állandóan ott vannak. Azt szeretném, hogy meditáljon azon, hogy sokan azért vannak ott, mert azt hiszik, akárcsak ön, hogy az egész világ az ő vállukon nyugszik. Meditáljon el azon a puszta gondolaton, hogy amikor ön majd örökre odakerül, a világ ugyanúgy megy tovább, és ön akármennyire fontos ember, mások is képesek lesznek elvégezni az ön munkáját, amit most ön csinál.

Állítólag a férfi megértette, lassított az iramon...

Igaz, hogy a szellemet le lehet csendesíteni úgy, hogy lecsendesítjük a testet, tehát huszonnégy óránként legalább tizenöt percre hagyd abba, amit csinálsz, és gyakorold a derűt! Nekem bejött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.