3 dolog, amit elkaphatsz egy forró csókcsata alkalmával

csók betegség puszi herpesz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ahogy oly sok más, a puszi is inkább a nőknek fontos. Ismerd meg azt az 3 leggyakoribb betegséget, melyek akár egy csókkal is képesek fertőzni. 

Herpesz

Sajnos orális szex alatt a szájherpeszből könnyen genitális is lehet. Ha a vírus egyszer bekerül a szervezetedbe, akkor örökre benne is marad. Stressz hatására is előjöhet, de különböző krémekkel könnyen kezelhető.

Forrás: Thinkstock

Szifilisz

A szifilisz vaginális, anális és orális szex alatt terjed leginkább, de egy csókkal is elkapható. Ha ugyanis a beteg éppen fertőző állapotban van - azaz fekélyek találhatók a szájában - bizony rögtön átadhatja.

Csókbetegség

A betegséget a mono vírus okozza. A tünetek között szerepel a fáradtság, a torokfájás, és a duzzadt nyirokcsomók. A kezelése nagyon egyszerű: pihenni kell, és sok folyadékot fogyasztani.

12 meglepő tény a csókról

A puszi, később pedig a csók egész kiskorunktól kezdve része az életünknek, mégsem tudunk róla mindent. Gondoltad volna például, hogy még az állatok is csókolóznak, vagy ahogy a leghosszabb csók ideig tartott?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.