Pilát Gábor: "Ne a tükörképedet keresd, hanem magadat!"

2018.05.05. 19:00

Cseréld le az egó rajongását és imádatát az én valódi szeretetére.

Az egoizmussal az ember úgy megy bele egy kecsegtetőnek látszó üzletbe saját magával, hogy közben a szerződés kisbetűvel szedett részeit el sem olvassa. Pedig oda az van írva, hogy bármilyen örömöt
megkaphatsz a határozatlan idejű szerződés időtartama alatt, azonban könnyekkel kell
fizetned érte. 

Az elmének az a természete, hogy vágyakat és félelmeket generáljon, célokat tűzzön ki, legyenek azok jók vagy rosszak, megtervezze az odavezető utat, érzelmeket nyilvánítson ki, és láthatatlan energiát tegyen láthatóvá.

"Ne a tükörképedet keresd, hanem magadat!"Forrás: Shutterstock

Azonban te nem az elméd vagy. Ha a közlekedésben az autókkal, buszokkal, gyalogosokkal,
azaz a forgalommal azonosítanád magad, fizikailag biztosan nem jutnál haza élve. Egyszóval,
amilyen mértékben azonosulsz az elméddel, olyan mértékben lesz zaklatott az utad a saját
életedben is.

Forrás: Pilát Gábor
Pilát Gábor
Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.
Pilát GáboregóTabuk nélkül a párkapcsolatrólelmeego