Számos nő gondolja úgy, hogy ha melltartóban alszik, az nemcsak szexi, de megakadályozza azt is, hogy lógjanak a mellei. Az igazság azonban az, hogy számos problémát okozhat. 

Nem tanácsos melltartóban aludni, hiszen számos egészségügyi problémát és elváltozást okozhat. A Saggy boobs mozgalom is arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy nemcsak éjszaka, hanem nappal sem feltétlenül szükséges melltartót viselniük a nőknek, hiszen a lógó kebleket sem kell szégyellniük.

Már számos világmárka piacra dobott olyan melltartót, amelyet kifejezetten alváshoz ajánlanak, ezek pamutból készültek, merevtés nélkül és olyan kialakítással, hogy azok ne járjanak aggasztó mellékhatásokkal. 

Alvás: melltartóban vagy anélkül?Forrás: Thinkstock

Ha melltartóban alszol, az ugyanis rossz hatással lehet a keringésedre. A szoros, főként merevítővel ellátott darabok, nem hagyják megfelelően dolgozni és elernyedni az izmokat, akadályozzák a keringést is. 

Sok nő visel továbbá olyan melltartókat, amelyek nem az ő méretük, nem megfelelő a kialakításuk, így nemcsak a keringést akadályozzák, de a bőr sem tud megfelelően lélegezni, így akár gombásodás is felléphet, főleg a nyári, melegebb időszakban. 

Szintén a merevítésből és a túl szorosra húzott pántokból adódóan bőrirritáció, kidörzsölődés is felléphet, nem beszélve arról, hogy a sok kényelmetlenség miatt az alvás sem lesz épp pihentető.