Amikor látszólag indokolatlanul kaptam apámtól egy fülest, akkor a lelkem mélyén azért tudtam, hogy valamit elfelejtettem, vagy elfelejtettem szólni róla...

Persze nem mindig ennyire nyilvánvalóan mutatják meg magukat az ok-okozati összefüggések, de attól még vannak. Lehetsz vak a valósággal kapcsolatban, ferdítheted, tagadhatod is, de azért az még makacs módon létezik.

Ha felfedezel egy számodra káros vagy haszontalan szokásodat, változtass. Bármikor megteheted, hiszen a jövő sokszor a múlt másolata és ismétlődése, de tudnod kell, hogy a múlt sosem determinálja a jövőt. Azt te írod meg, és most írod meg ebben a pillanatban.

Az élet néha padlóra küld, de ha a küzdelmet választod, megerősödve folytathatod az utadatForrás: Shutterstock

Ezért több sikerrel kecsegtet, ha nem a múltat elemzed, hanem a jövőt formálod. 

Az élet néha padlóra küld, sőt időnként egércsapdába kerülsz. A te szabadságod azonban abban áll, hogy a földön fekve sajnálhatod magad, vagy kihasználod a padló közelségét, és nyomsz pár fekvőtámaszt. Esetleg hagyod a nyakadra feszülő rúdnak, hogy elszorítsa a torkodat, vagy nekiállsz néhány sorozat fekve nyomásnak. Miért választanád a küzdelmet? Legfeljebb azért, hogy megerősödve folytasd az utadat, és befogadó legyél a rád váró új élményekre. Mert ahhoz élned kell! Jó edzést!