Pilát Gábor: Egy Férfi és egy Nő - Valamilyen szinten mindenki gyakorolja a kontrollt

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő magazin Kontroll
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Valamilyen szinten mindenki gyakorolja a kontrollt. A jó szellemi állapotban levő ember ezt leginkább az autóvezetés közben alkalmazza, és „uralja a gépjárművet", kontrollál egy munkafolyamatot vagy a beosztottjait, de mindezt egészséges kontroll formájában teszi.

Aki rosszabb állapotban van, a kontrollt önzésből kiterjeszti a párjára és a hozzátartozóira is,

és amikor mindezt egy bizonyos ponton túl is megteszi, akkor azt mondjuk az illetőre, hogy kontrollmániás.

Létezés nincs lét nélkül, ego sincs szellem és lélek nélkül Forrás: Shutterstock

Ha nem vagyunk képesek az ego mögé látni, akkor a megfigyelésen, az egyre precízebb pszichológiai és egyre irodalmibb leírásokon túl sem leszünk képesek a teljes lelki gyógyulást elősegíteni, mert az elme, amit időnként az ego teljesen elural, csupán az élet lenyűgöző és látványos előtere, viszont a szeretetteli békés lét a nyugodt háttere. Ráadásul megszereznünk sem kell a képességet, hogy elérjük és megéljük ezt az állapotot, hiszen ez szerves és elválaszthatatlan részünk. Csak emlékeztetni kell magunkat és másokat erre, és esetleg a rárakódott törmeléket kell lelapátolni róla.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.