Így lehet tönkretenni a tökéletes esküvőt

film filmművészet mozi szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mondjuk hívjuk meg a vőlegény őrült gyerekkori haverjait, és engedjük őket szabadon alkotni. Vagy kísértsük meg az örömanyát némi tudatmódosító szerrel. Vagy hozzuk méltatlan helyzetbe a család kedvenc háziállatát. A Harmadnaposok most megmutatja, mi fán terem az ausztrál vígjáték.  

Tipp! Előkerültek Madonna meztelen képei. Kattints a galériáért! (18+)


Mad Max Krokodil Dundee Baz Luhrmann (Kötelező táncok, Rómeó+Júlia, Moulin Rouge, Ausztrália)(Az ajánlat, Candy)Sleeping Beauty Harmadnaposok

facebook.com/afewbestmenthemovie
facebook.com/afewbestmenthemovie

Filmünk főhőse David, a huszonéves angol srác, aki egy egzotikus nyaraláson összeismerkedik és beleszeret Miába, a tündöklő ausztrál szőkeségbe. A nyaralás végén némileg váratlanul el is határozzák, hogy összeházasodnak - az esküvőre pedig Mia családjánál, azaz Ausztráliában kerül sor. David szülei már nem élnek, így azokat hozza magával a lagzira, akik neki a családot jelenti: a három legjobb haverját, akik külön-külön sem egyszerű esetek (egy depressziós, egy felelőtlen és egy szerencsétlen), de együtt pláne nagy galibát képesek okozni. Ráadásul Ausztráliába érve kiderül, hogy Mia családja sem piskóta: az apja helyi hatalmasság, így az esküvő komoly társasági eseménnyé válik, politikusok és üzletemberek részvételével.

A nagy nap előtti éjszakán aztán a négy jóbarát afféle legénybúcsúként alaposan felönt a garatra, ez pedig beláthatatlan események láncreakcióját indítja be másnap, amiben szerepet kap a család kedvenc birkája, egy érzelmeiben sértett drogdíler, egy kikapóssá váló örömanya, egy leszbikus koszorúslány, egy anális szexről szóló esküvői köszöntő és egy elszabadult óriásdíszlet, hogy csak néhányat említsünk. És persze közben Davidnek és Miának is el kell döntenie, hogy tényleg azzal fognak-e összeházasodni, akivel eddig gondolták.

facebook.com/afewbestmenthemovie
facebook.com/afewbestmenthemovie

Talán már ennyiből is kiderült, hogy a Harmadnaposok nem a szofisztikált humor, a mély karakterábrázolás és a sokrétű történet filmje. De nem is akar az lenni: itt csak (majdnem mindig) jóízű ökörködés folyik másfél órán át, jól bejáratott panelek mentén, de (szintén majdnem mindig) hatásosan. Láttunk már sok olyan filmet, ahol egy részeg éjszaka öntudatlansága vicces következményekkel járt (nem véletlenül rímel a film magyar címe épp az egyik ilyen sikermozira). Olyat is nem egyet, ahol valaki kínos helyzetekbe keveredik a párjának családja előtt, az pedig tényleg vígjátéki alapséma, amikor egy kínosan ünnepélyes esemény közben szabadul el a vicces pokol.

Tipp! A világ legszebb pici cicijei! Kattints a galériáért! (18+)



Szóval aki eredetiséget vár ettől a filmtől, az rossz helyen keresgél, aki azonban csak jókat akar röhögni a szereplők és a történet révén fele-fele részben angol és ausztrál humoron, és nem fél az alpáribb és szókimondóbb poénoktól sem, az nyugodtan bevállalhatja. Sőt, még egy sztár is jár mellé: az egykor a Grease-ben feltűnt Olivia Newton-John még 63 évesen is megmutatja a táncparketten, hogyan is kell ezt csinálni.

Tippünk: Nézd meg a film előzetesét!


szólj hozzá: Harmadnaposok (16)



Kinek ajánljuk?

- akik egy agyeldobós vígjátékra vágynak
- akik kíváncsiak a középkorúan is dögös Olivia Newton-Johnra
- akik keveredtek már rázós helyzetekbe részegen a barátaikkal

Kiknek nem ajánljuk?

- akik nem szeretik a durva poénokat
- akiknek már a Másnaposok vagy az Apádra ütök sem tetszett
- akik komplex történetre és mély karakterekre vágynak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.