időjárás-előrejelzés kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövő héten fokozatosan tovább emelkednek a nappali csúcsértékek, csütörtökön már 40 fok is lehet. Várhatóan pénteken érkeznek záporok, zivatarok, amelyekkel együtt némileg a kánikula is enyhülni fog - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a déli tájakon folytatódik a derült idő, északon ugyanakkor átmenetileg több lesz a felhő, de csak elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad az északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között várható. Kedden derült, száraz idő lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet 16 és 23, a nappali maximumok várhatóan 34 és 38 fok között alakulnak. Szerdán is derült, száraz idő lesz, de a Dunántúlon gyakran megélénkülhet, a Kisalföld térségében helyenként meg is erősödhet a szél. A leghidegebb órákban 17 és 23 fok között, míg nappal 34 és 39 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Thinkstock
Thinkstock

Csütörtökön nagyrészt derült idő várható, de északnyugaton napközben felhősödni kezd az ég. A déli, délkeleti szelet a Dunántúl északi felén helyenként erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 24, a legmagasabb hőmérséklet 35 és 40 fok között alakul. Pénteken nyugat felől lassan megnövekszik a felhőzet, emellett keleten még sok, a Dunántúlon néhány órás napsütés valószínű. Főleg nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. Szombaton keleten erősen felhős időszakok is lesznek, másutt napos idő ígérkezik gomolyfelhőkkel. Főként keleten valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél időnként megerősödhet, a Dunántúlon helyenként viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul. Vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel, néhol záporeső is lehet. A minimumhőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű, napközben 26-31 fokig melegedhet a levegő.

Forrás: MTI


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.