Veronai baleset: Zajlanak az előkészületek a túlélők hazaszállítására

Verona veronai buszbaleset buszbaleset
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megkezdte az előkészületeket a veronai buszbaleset túlélőinek hazahozatalára, kórházi elhelyezésük megszervezésére - mondta a szervezet kommunikációs és pr-igazgatója szombaton az MTI-nek.

Győrfi Pál elmondta: a mentőszolgálat főigazgatójának vezetésével elindult a helyszínre egy szakemberekből álló csoport, hogy ott segítse a sérültek hazahozatalával kapcsolatos szervezői munkát. Jelezte azt is, hogy már négy fővárosi kórház jelentkezett az OMSZ-nél, hogy teljes kapacitással állnak rendelkezésre.

Az olasz rendőrség által közzétett felvételen a magyar diákokat szállító, kiégett autóbusz Forrás: MTI/EPA/ANSA / POLIZIA DI STATO/Polizia Di Stato / Handout

Elmondta továbbá: a helyszínen derül majd ki, hogy

melyik sérült mikor lesz szállítható, milyen módon hozható haza, sérülései alapján melyik kórház lesz a legmegfelelőbb számára.

Mint ismeretes, péntek éjszaka Olaszországban balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz, a balesetben többen meghaltak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombat délelőtti sajtótájékoztatóján közölte: tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van a Verona közelében történt buszbalesetnek, tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet.

Kiderült, nem francia sofőr vezette a kiégett autóbuszthttp://www.life.hu/news/20170121-nem-francia-sofor-vezette-a-magya-autobuszt.htmlKét főállású magyar sofőr vezette a péntek éjjel az olaszországi Verona közelében súlyos balesetet szenvedett buszt - mondta el a járművet adó Pizolit Személyszállító Kft. egyik alkalmazottja szombaton az MTI-nek. NewsIskolaigazgató: Rejtély, hogy miért vezette a buszt francia sofőrhttp://www.life.hu/news/20170121-az-iskolaigazgato-nyilatkozott-rejtely-hogy-miert-vezette-a-buszt-francia-sofor.htmlA budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium harminchat diákja mellett volt tanulók, három tanár, valamint egyikük családja utazott azon a magyar buszon, amely balesetet szenvedett péntek éjjel Olaszországban, Verona közelében - mondta el az intézmény igazgatója szombaton az MTI-nek. News--Hős tanár mentette a diákokat az égő buszból a veronai balesetbenhttp://www.life.hu/news/20170121-tanar-mentette-a-diakokat-az-ego-buszbol-a-veronai-balesetben.htmlTizenhat súlyosan megégett holttestet emeltek ki a tűzoltók a Verona mellett balesetet szenvedett, magyar középiskolás diákokat szállító autóbusz roncsai közül - közölte szombat reggel a veronai közlekedési rendőrség parancsnoka, Girolamo Lacquaniti.News--Ezek voltak az elmúlt évtizedek legsúlyosabb magyar buszbaleseteihttp://www.life.hu/news/20170121-halalos-magyar-autobusz-balesetek-kulfoldon.htmlTizenhatan haltak meg a középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz péntek éjjeli veronai balesetében, a sérültek száma 26. Szijjártó Péter szombat délelőtt adott sajtótájékoztatót a súlyos balesetről. News--Szijjártó Péter sajtótájékoztatót adott az olaszországi buszbalesetrőlhttp://www.life.hu/news/20170121-szijjarto-peter-sajtotajekoztatot-adott-a-veronai-buszbalesetrol.htmlMegrendülve, könnyeivel küszködve adott sajtótájékoztató az olaszországi buszbalesetről Szíjjártó Péter szombat délelőtt. Új információkat közölt a tragédiával kapcsolatban. News--Végleges a mérleg: 16 magyar fiatal halt meg a veronai buszbalesetbenhttp://www.life.hu/news/20170121-16-halott-es-36-serult-a-veronai-buszbalesetben.htmlTizenhatan haltak meg a középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz péntek éjjeli olaszországi balesetében, a sérültek száma 39 - jelentették hírügynökségek az olasz tűzoltóság közlésére hivatkozva. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.