elrabolt gyerek mesterséges intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kína legnagyobb keresőoldalának a szakemberei olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek, ami képes az arcfelismerésre. A Baidu elnevezésű oldal hatalmas áttörésnek ígérkezik, főleg azóta amióta egy 10 éves korában elrabolt gyereknek 27 év múlva sikerült megtalálnia a szüleit.

Az Engadget beszámolója szerint Fu Gui mindig is furcsállta, hogy csak homályos emlékei vannak a gyerekkoráról, ezért feltöltött magáról egy 10 éves korában készült fotót a kínai Baobeihuijia nevű oldalra, ami az eltűnt gyerekek számára ad lehetőséget, hogy életjelet adjanak magukról. A történet akkor vett igazi fordulatot, amikor néhány hónappal később Gui igazi szülei is feltöltöttek néhány fotót róla, a Baidu mesterséges intelligenciája pedig azonnal felismerte, hogy a képeken látható gyermek ugyanaz a személy – számol be a hvg.hu.

Gui esetében végül DNS-teszt is bizonyította, hogy valóban az igazi szüleit találta meg a rendszer. A Baidu fejlesztése azonban továbbra sem tökéletes, a rendszer ugyanis legfeljebb 6 év "korkülönbség" esetén képes felismerni, hogy két különböző képen ugyanaz a személy van. A fejlesztők szerint azonban így is 99,77 százalékban pontos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.