Szülők akadályozták meg a kirándulást a XVII. kerületben: nem volt jogsija a buszsofőrnek

Forrás: Thinkstock -
általános iskola kirándulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A veronai buszbaleset óta a szülők sokkal jobban aggódnak a gyerekeikért, kirándulások előtt ellenőrzik a busz állapotát is. Így derült ki, hogy egy XVII. kerületi iskolából a tanulókat jogsi nélkül vitte volna kirándulni Ausztriába.

A tragikus veronai buszbaleset óta a szülők is igyekeznek odafigyelni mindenre, hogy ha lehet, megelőzzék a hasonló eseteket. Így tettek azok a XVII. kerületi szülők is, akik nem engedték elindulni gyermekeikkel a buszt, ami Ausztriába vitte volna az iskola legjobb tanulóit. A szülők először a gumi állapotát kifogásolták, kihívták a rendőröket. Kiderült, hogy a busz állapota rendben van, viszont

a buszsofőr jogosítványa lejárt.

A szülők, kirándulások előtt ellenőrzik a busz állapotát is (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

"A szülők 7:15-kor kihívták a rendőrséget, a kerületi rendőrkapitány 7:45-kor értesítette az intézmény vezetőjét, hogy a két kiküldött járőr szerint a sofőr vezetői engedélye lejárt, ezért a kirándulás meghiúsult" - mondta Varjuné Fekete Ildikó, a Klik kelet-pesti tankerületi igazgatója a hvg.hu-nak. A busz sofőrje kénytelen volt otthagyni a járművet az iskolánál, mivel lejárt a jogosítványa, helyettesítő sofőrt pedig nem tudtak biztosítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.