A nagy vihar fákat csavart ki az éjjel

Forrás: Hegedűs Henrik -
fa vihar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfő esete nagy vihar vonult át az ország egy részén, csak a fővárosban több mint 70 helyre riasztották a tűzoltókat. Az erős szél fákat csavart ki, és megbénították a közlekedést.

Hatalmas vihar vonult át az ország egy részén tegnap este, nagyon sok dolguk volt a tűzoltóknak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tegnap figyelmeztetést is adott ki a hőség, ugyanakkor a heves esőzés és erős széllökések miatt.

Hatalmas volt a tegnapi vihar - Képünk illusztráció Forrás: Hegedűs Henrik

A szél ereje hatalmas volt, rengeteg fát csavart ki. Csak a fővárosban éjfélig 29 helyszínre, míg reggel hatig 39 helyszínre kellett vonulniuk a fővárosi tűzoltóknak, ahol többnyire műszaki mentési feladatokat végeztek. Jellemzően öles faágakat, illetve kidőlt fákat kellett eltávolítani, feldarabolni. Személyi sérülésről sehonnan nem érkezett információ. A legtöbb jelzés a segélyhívószámokra a III, XVII. és a XVIII. kerületből érkezett - írta honlapján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.