Sétaforradalom: nem biztos, hogy minden úgy zajlott, ahogy azt a történelemkönyvekből megtanultuk

Aranyosi Péter Bagi Iván Sétaforradalom március 15. nemzeti ünnep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bagi Iván Aranyosi Péterrel karöltve látogatott el a március 15-i forradalom ikonikus helyszíneire, ahol felidézték, mi is történt 1848-ban. Kiderült, nem biztos, hogy minden úgy zajlott, ahogy azt a történelemkönyvekből megtanultuk.

A New Wave Media Group megbízásából Bagi Iván és Aranyosi Péter együtt idézte fel, hogyan is zajlott a március 15-i forradalom.

Szokatlan és humoros megemlékezés

A két sztár ellátogatott a történelmi esemény ikonikus helyszíneire, hogy felidézzék a történteket. Több olyan dolgot is említettek, ami nem úgy zajlott a forradalom napján, ahogy azt sokan tudják.
Petőfi például nem szavalta el a Nemzeti dalt a Nemzeti Múzeum előtt, mert azt már korábban négyszer is megtette, és Táncsics Mihály sem volt jelen a Nemzeti Színháznál, amikor a nép mindenáron látni akarta őt, ezért egy színész arcát elmaszkírozták, aki kiállt a tömeg elé.

További érdekességek a videóban:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.